Nytt på bloggen

Sigrid Bernson

Utmattningssyndrom – Sigrid Bernson delar med sig av sina upplevelser

| Psykisk hälsa

Utmattningssyndrom är en följd av långvarig stress, och statistik visar att fyra av fem som sjukskrivs för utmattningssyndrom är kvinnor. I det senaste avsnittet av podcasten Vårddjungeln berättar tv-profilen Sigrid Bernson om sina personliga upplevelser av utmattningssyndrom och ger sina bästa tips på återhämtning i vardagen.

En ung patient får vaccin mot pollenallergi.

Vaccin mot pollenallergi – långsiktig lindring för dig med stora besvär

| Vaccination

Pollensäsongen är i full gång, och förpestar tillvaron för de som är allergiska mot pollen. Men visste du att antihistamin, ögondroppar och nässpray inte är den enda tillgängliga behandlingen mot pollenallergi? Vaccin mot pollenallergi kan vara svaret för dig som har svåra besvär!

Vilken kost och träning passar dig bäst? Bli guidad av ett DNA-test!

Hälsokontroller är något som blivit allt mer utbrett och många vill veta mer om sin kropp för att leva mer hälsosamt. Men visste du att ditt DNA kan avslöja vilken träningsform som passar dig bäst, eller hur din kropp reagerar på olika näringsämnen i kosten? Vi har intervjuat Johanna Lönn på Dynamic Code, om deras unika DNA-tester.

Därför ska du gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar

| Tandvård

Att regelbundet gå till tandläkaren för undersökningar kan tyckas dyrt och jobbigt. Men det är det bästa sättet att underhålla dina tänder – samtidigt som du sparar både tid och pengar i längden!

Tips och råd till dig som funderar på att gå i terapi

| Psykisk hälsa

Hur vet man egentligen när det är dags att gå i terapi – och hur hittar man rätt bland alla terapeuter och terapiformer som finns där ute? Ellen Risto, legitimerad psykolog på Ahum, ger sina bästa tips och råd på vad du kan tänka på om du funderar på att gå i terapi.

Allergisk man

Undersökning visar: Få söker vård för pollenallergi

| Allmän hälsa

Kliar det i halsen eller rinner det i ögonen? Misstänker du att du är allergisk mot pollen? Då är du inte ensam. Under mars 2022 genomförde Vården.se en undersökning bland över 300 personer där vi ställde frågor till våra besökare om pollenallergi. Våra resultat visar bland annat att många lider av besvär, men väldigt få har faktiskt fått en diagnos via vården.

Vita rock syndromet

Vad betyder vita rock syndromet? Här får du svaret!

| Hjärta och kärl

Visste du att vita rock syndromet har med ens blodtryck att göra? Det var samtalsämnet som vi hade i senaste avsnittet av vår podcast Utforska Vården som vi gör tillsammans med Dr Mikael. Vården.se förklarar varför!

Kriget i Ukraina – information och stöd för dig som är orolig

| Psykisk hälsa

Just nu är det krig mellan Ryssland och Ukraina, och många känner sig oroade över situationen och vad som händer härnäst. Vården.se har samlat information om världsläget, och olika resurser för om man mår dåligt eller behöver stöd.

Rocka sockorna för allas olikheter – Svenska Downföreningen berättar

| Allmän hälsa

Den 21 mars är det den internationella Downs syndrom-dagen, instiftad av FN. Syftet med dagen är att öka allmänhetens medvetenhet om Downs syndrom och hylla människors olikheter och mångfald. Du kan visa ditt stöd genom att “rocka sockorna”! Mickan Lüning från Svenska Downföreningen berättar mer om Downs syndrom och vad det innebär att rocka sockorna.

sommartid-2023

Sommartid 2023 – då ställer vi om klockan

| Allmän hälsa

Den sista söndagen i mars ställer Sverige och en mängd andra länder fram klockan en timme. Men varför gör vi det, vilka effekter får sommartid 2023 för vår hälsa och hur ser sommartider ut i andra länder? Vården.se förklarar.