Rädd för gastroskopi? Så kan du förbereda dig lugnt
Ska du göra en koloskopi eller gastroskopi och undrar vad skillnaden är? Vården.se reder ut skillnaden mellan de olika undersökningarna!
Artiklar inom kategorin Mag- och tarm

Mensvärk drabbar de allra flesta som menstruerar. Vi listar våra bästa tips på hur du lindrar mensvärken när den är som värst.
SponsradIBS betyder att dina tarmar är extra känsliga och du kan ofta få problem med magont, gaser och diarré. Men med rätt vård kan du få hjälp att minska dina besvär.
SponsradGlutenintolerans kan ge fler symtom än ont i magen och diarré. Här får du lära dig mer om hur du känner igen glutenintolerans och vad du kan få för vård.

Laktosintolerans kan ge besvär som gaser, magont och diarré. Om du misstänker att du är laktosintolerant bör du gå till en läkare för hjälp med utredning.

Mår du dåligt av viss mat och misstänker att du är allergisk? Här berättar vi mer om vad matallergier är för något och vart du vänder dig för att få hjälp.
SponsradVill du hjälpa tarmen att komma igång efter sommarsemestern? Vegatus ger dig fem tips på hur du kan underlätta för dina tarmar på ett enkelt sätt.

ANNONS
Att upptäcka förändringar i kroppen kan väcka oro, och tanken på cancer kan kännas skrämmande. Läs mer om cancer här.