Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Nytt på bloggen

Hälsokontroller med ett unikt koncept

14:05 - 08 jan, 2019 0

Innehåll från Hälsokliniken.

Hälsokontroller kan vara ett bra sätt att få överblick över sin hälsa och förebygga framtida problem och sjukdomar. Hos Hälsokliniken och Elisabeth Brown används unika metoder som kombinerar traditionell medicin med komplementärmedicin, för att ge en helhetsbild av din hälsa.

Elisabeth pratar med en patient

Kom igång med träningen!

17:45 - 06 jan, 2019 0 Träning

Många har som nyårslöfte att de ska börja träna – aldrig är det så mycket folk på gymmet som i januari. Men sedan tunnas antalet människor ut. Här får du tips på hur du kommer igång med träningen och håller dig motiverad att fortsätta på längre sikt!

Yogamatta rullas ut

Det absolut viktigaste när det gäller träning är att hitta din egen motivation. Strunta i trender och sluta titta på hur andra ser ut. När man läser om träning stöter man oftast på personer som redan nått sina mål, eller åtminstone är på god väg. Du måste utgå från dig själv och dina förutsättningar!

Så slipper du halsbränna under julen

13:07 - 07 dec, 2018 0

Så här kring jul drabbas många av halsbränna, eftersom fet mat är en av orsakerna till att problemet uppstår. Att ha halsbränna är obehagligt och kan även vara smärtsamt. Men genom att förstå varför man drabbas kan man själv kan ändra sin livsstil och undvika de värsta besvären, eller se till att medicinera när det behövs.

Man håller sig för magen

Halsbränna, även kallad magsaftsreflux, beror på att syra från magsäcken kommer upp i matstrupen och ger en brännande känsla. Orsaken är att magmunnen helt enkelt inte kan hålla tätt.

Artros – så känner du igen den och slipper smärta

14:48 - 30 nov, 2018 0

Innehåll från Joint Academy.

Artros är världens vanligaste ledsjukdom och den drabbar ungefär en av fyra personer över 45 år. Joint Academy arbetar med behandling av höft- och knäartros. Här berättar de mer om hur du kan lära dig att känna igen sjukdomen och vad det finns för behandling som kan hjälpa till att minska smärtan.

Närbild på brosket i lederna

Lunginflammation – skydda dig med vaccin

08:44 - 23 nov, 2018 0 Vaccin

Lunginflammation är en sjukdom som kan få allvarliga följder, särskilt för dig som tillhör en riskgrupp. Därför är det viktigt att skydda sig. Ett sätt är genom vaccinering och idag finns det två olika vaccin mot pneumokocksjukdom i Sverige. Här berättar vi mer om dem och om vem som bör överväga att vaccinera sig.

Kvinna som ligger i en säng

Lunginflammation kan orsakas av en bakterie som heter streptococcus pneumoniae. Bakterien ligger bakom mer än hälften av alla fall av lunginflammation och förekommer i de övre luftvägarna. En pneumokockinfektion är en allvarlig sjukdom, särskilt om infektionen blir invasiv, det vill säga att den sprider sig.