Vården.se logotypSök, jämför och boka vård
Mina sidorAnslut mottagningChatt ny!
Vården.se logotyp

Sveriges största samlingsplats för legitimerad vård och hälsa.

Snabblänkar

Anslut mottagningChatt ny!IntegritetspolicyAllmänna villkor

Socialt

Våra sociala medierFå bättre koll på vården

Om oss

Om Vården.seKarriärKontakta oss

Copyright © 2026 Vården Online Sverige AB

1. Hem
  2. Blogg

Blogg

Läs de senaste artiklarna om hälsa och vård

En terapeut sitter och talar med en klient i en samtalsrumsmiljö.
18 apr. 2024
Stella Lam

Psykoterapi för HBTQ+ – 4 tips för att hitta rätt terapeut

Identifierar du dig som HBTQ+ person och behöver någon att prata med? Se 4 tips på hur du hittar rätt terapeut. Läs mer här!

Psykisk hälsa
Kvinna med finger vid munnen som använder en smartphone medan hon sitter i en soffa.
11 apr. 2024
Stella Lam

4 tips från en psykoterapeut – Så når du störst effekt av din terapi online

Psykoterapeuten Eli Björkstam ger dig fyra tips på hur du rustar upp för ett framgångsrikt terapisamtal online. Läs mer här!

Psykisk hälsa
En ung flicka ler med en hjärtformad rodnad på kinden.
26 mars 2024
Desirée Hylander

Åldersgräns på hudvårdsprodukter – för att skydda barn och ungdomars hy

En social press har funnits bland barn och ungdomar att använda hudvårdsprodukter som inte är lämpliga för deras ålder. Nu kan det vara stopp på det.

Hud
Mor tröstar sitt gråtande barn inomhus.
20 mars 2024

Felbehandlad inom vården? Så anmäler du till IVO

Vill du klaga på den vård du har fått? Då kan du anmäla till IVO. Läs mer om hur du gör det!

Så funkar vården
Närbild på ögonen på en äldre person och ett spädbarn, som visar skillnaden i hudtextur och ögonfärg.
13 feb. 2024
Desirée Hylander

Bantningshysterin skapar läkemedelsbrist för diabetiker

Rusningen efter diabetesmedicinen Ozempic för med sig konsekvenser för diabetiker i Sverige. Läs mer om varför här!

Allmän hälsa
Närbild på händer som skriver på en smartphone.
21 dec. 2023
Desirée Hylander

Nu kan du som patient boka uppringningstid på Vården.se!

Vården.se vill öka tillgängligheten till vård. Vi berättar mer om hur!

Nytt på Vården.se
Äldre man hostar medan en kvinna lägger en hand på hans axel och ser orolig ut.
10 nov. 2023

3 receptfria läkemedel för att lindra hostan

För dig som vill lindra din hosta har Vården.se 3 tips på receptfria läkemedel som du kan klicka hem redan idag!

Allmän hälsa
En man och en kvinna sitter på en soffa med armarna i kors och ler mot kameran.
9 nov. 2023
Karin Sjödahl

Ska du ta PSA-prov utan symtom? Så tar du ett klokt beslut

Tillsammans med C-Medical tar vi tempen på manshälsan i Sverige och riktar fokus mot några av de vanligaste besvär och sjukdomar som drabbar män.

En man och en kvinna ler mot kameran framför en väggmålning som föreställer en stadssiluett med byggnader.
31 okt. 2023
Karin Sjödahl

När ska du söka vård för förlossningsskador efter förlossning?

Många har frågor om förlossningsskador - därför har vi pratat med Kristina Törn, en ledande expert inom ämnet. Läs hennes svar på de vanligaste frågorna här!

Texten 'VALFRIHET PÅ DINA VILLKOR' i stora, tecknade bokstäver.
3 okt. 2023
Karin Sjödahl

Valfrihet på dina villkor – Hitta rätt när vårdgarantin slår i!

Vill du veta mer om vårdgarantin och vad du egentligen har rätt till? Här berättar vi mer om hur du själv kan vara med och påverka din vård!

• Föregående
  • 41
  • Nästa
Sida 7 av 41

Kategorier

Allmän hälsaBarn och GravidCovid-19FolksjukdomarHjärta och kärlHudKampanjerkvinnMag- och tarmNytt på Vården.seÖgonÖron Näsa HalsPodcast: Utforska vården med dr MikaelPsykisk hälsaRehabiliteringSå funkar vårdenSexuell hälsaSkönhetTandvårdVaccinationVårdbarometernViktminskning

Relaterade artiklar

Vargkulan-logotyp med en silhuett av en ylande varg och texten 'Vargkulan Sverige'.
Vargkulan Sverige – samtalsterapi med omtanke och närvaro
Att prata med någon kan göra stor skillnad när livet känns utmanande. Vargkulan Sverige erbjuder samtalsterapi med fokus på trygghet, närvaro och personlig utveckling. Alltid med människan i centrum.
Eatit-logotypen med mörkblå text.
Så fungerar GLP-1-behandling för medicinsk viktnedgång online
Övervikt är en av vår tids största folkhälsofrågor, och samtidigt något som många bär på i tysthet. Trots försök med kost, träning och olika dieter kan vågen stå still eller pendla upp och ner. För många handlar det inte om bristande vilja, utan om att kroppen kämpar emot. Då kan medicinsk viktbehandling med GLP-1-läkemedel vara ett sätt att äntligen få en rimlig chans att nå en hållbar viktnedgång.
Två kirurger i operationskläder och skyddsutrustning förbereder sig för en stamcellsbehandling, med instrument och injektionssprutor framlagda.ANNONS
Biologiska behandlingar inom ortopedi – en växande internationell behandlingsform
Internationellt har biologiska behandlingar fått en allt större roll inom ortopedin. På många av världens ledande sjukhus och idrottskliniker används idag metoder som PRP/ACP, stamcellsbehandlingar och fettbaserade tekniker som en del av behandlingsarsenalen vid exempelvis artros, senskador och idrottsrelaterade besvär.
Cancer
Cancer

Att upptäcka förändringar i kroppen kan väcka oro, och tanken på cancer kan kännas skrämmande.  Läs mer om cancer här.

Läkare i vit rock sitter och förklarar information på en surfplatta för en patient som sitter i ett undersökningsrum.
Cancerbehandling
Cancerbehandling kan bestå av operation, strålning, cytostatika, immunterapi och hormonbehandling. Här får du veta hur det går till, vad det kostar och när du ska söka vård.