Nu kan du som patient boka uppringningstid på Vården.se!

Nu kan du som patient boka uppringningstid på Vården.se!

2023-12-21 | Nytt på Vården.se

Det kan ofta vara svårt att få tag i sin vårdgivare på telefon. Nu kan du, tack vare vårt samarbete med kommunikationslösningen TeleQ, boka in en uppringningstid hos din vårdgivare – direkt på Vården.se. Välj den tid som passar dig!

Boka uppringningstid på Vården.se – därför är det bra för dig som patient

Det är många som har upplevt problem med att komma i kontakt med sin vårdgivare inom den svenska vården. Just tillgänglighet är en viktig faktor för god vård och är det patienter främst önskar av sin vårdgivare. Det vill vi på Vården.se hjälpa till att förbättra, genom att tillgängliggöra uppringningstider som du bokar online.

Tänk dig följande scenario: Det är lördag kväll och du mår inte så bra. På söndag vaknar du med en konstig smärta i magen. Du kan göra saker som vanligt, men du är ändå orolig. Du ringer 1177 som hänvisar dig till din vårdcentral. På måndag morgon ringer du och får en tid då vårdcentralen ringer upp dig. Men precis då är du i ett möte på jobbet, så du missar ditt samtal. 

Tänk dig istället att du redan på söndag, efter att ha pratat med 1177, går in på Vården.se och bokar en tid för uppringning. Då kanske till och med tisdag morgon passar bättre. Detta är nu möjligt!

Först ut – Nordic IVF och Stockholm IVF

Den första vårdgivaren som går ut med bokningsbara uppringningstider på Vården.se är IVF-klinikerna Nordic IVF och Stockholm IVF. Om du vill boka tid för ett nybesök för IVF, en fertilitetsutredning eller ett besök hos gynekolog kan du nu boka en tid för när du vill bli uppringd. Det kan du göra här:

Bättre kommunikation mellan patienter och vårdgivare

Under hösten 2023 har Vården.se integrerat Aurora teleQ in i sin bokningsplattform, vilket synliggör integrerade vårdgivares tillgängliga återuppringningstider. TeleQ är en modern kommunikationslösning som effektiviserar kommunikationsflödet mellan patient och vårdgivare. Systemet gör det möjligt för patienter att boka en tid för uppringning, vilket leder till bättre patientupplevelser, utan långa telefonköer.


Publicerad: 21 december 2023 kl 16:45
Uppdaterad: 21 december 2023 kl 16:52

Författare:

Skriv kommentar