Bakom Naprapatmästarna finns Karl Spångberg – legitimerad naprapat med en unik bakgrund som både elitidrottare och yrkesmilitär i Försvarsmakten, där han genomfört uppdrag på olika platser runt om i världen. Erfarenheterna har gett honom en djup förståelse för kroppen under press – både när det gäller prestation och återhämtning.
Hur naprapati kan hjälpa
En naprapat arbetar med att undersöka, behandla och förebygga smärta och funktionsnedsättningar i muskler och leder. Målet är inte bara att lindra symptomen, utan också att hitta orsaken till problemen.
Hos Naprapatmästarna kommer patienter bland annat för hjälp med:
- Rygg- och nackbesvär som ryggskott, diskproblem och nackspärr.
- Idrottsskador, exempelvis överbelastningar och muskelbristningar.
- Huvudvärk och migrän kopplade till spänningar i nacke och axlar.
- Axel- och knäbesvär som påverkar vardagsrörelser.
- Arbetsrelaterade problem från stillasittande eller tunga lyft.
Många väljer även naprapati i förebyggande syfte – för att stärka kroppen och minska risken för framtida skador.
Behandlingar och arbetssätt
Behandlingen hos Naprapatmästarna är alltid individanpassad. Två personer med liknande symptom kan få olika upplägg beroende på bakgrund, vardag och mål.
I praktiken kan en behandling innehålla:
- Manuell terapi för att återställa rörlighet i leder och muskler.
- Massage och triggerpunktsbehandling för att minska spänningar.
- Idrottsmassage och Sportmassage
- Stretching och mobilisering för ökad rörlighet.
- Träningsprogram och ergonomisk rådgivning för långsiktiga resultat.
- Stötvågsbehandling
- Akupunktur och Dry needling
Naprapatmästarna erbjuder även massage på Östermalm, vilket många patienter använder som friskvård via sin arbetsgivare.

Varför patienter väljer Naprapatmästarna
Det finns många naprapater i Stockholm – men Naprapatmästarna skiljer sig på flera avgörande sätt. Här möter du inte bara en enskild behandlare, utan ett helt team av erfarna och engagerade naprapater som alla brinner för att hjälpa människor till en bättre vardag.
En av de saker som patienter ofta uppskattar mest är att vi tar oss tid. Våra behandlingar är generöst tilltagna i längd, vilket ger utrymme för både noggrann undersökning, behandling och samtal kring orsakerna bakom besvären. Vi vill inte bara dämpa smärtan för stunden – vi vill förstå helheten, se mönstren bakom problemen och skapa långsiktiga lösningar.
På Naprapatmästarna möts du därför av:
- Ett starkt team – flera naprapater med olika bakgrunder och kompetenser, men med samma höga engagemang för patienternas välmående.
- Längre behandlingar – mer tid per besök för att verkligen hinna lyssna, analysera och behandla på djupet.
- Helhetsperspektiv – vi ser till hela kroppen och hela människan, inte bara det område som gör ont.
- Fokus på långsiktiga resultat – genom att kombinera manuell behandling med träning, ergonomi och rådgivning.
- Ett personligt bemötande – där varje patient blir sedd, hörd och får en plan anpassad efter sina unika behov.
Många som tidigare provat andra kliniker berättar att de hos oss upplever en annan nivå av förståelse och tid för sina besvär. Det är en skillnad vi är stolta över – och som vi vet gör resultatet både tydligare och mer hållbart.
Vanliga frågor om naprapati
Behöver jag remiss?
Nej, du kan boka tid direkt utan remiss.
Hur snabbt märker man skillnad?
Många upplever förbättring redan efter första besöket, men långvariga problem kan kräva flera behandlingar.
Kan jag använda friskvårdsbidrag?
Ja på massage och idrottsmassage/sportmassage.
Är naprapati lämpligt vid idrottsskador?
Ja, både motionärer och elitidrottare söker sig till oss för behandling och rehabilitering.
Vad kostar ett besök?
Aktuella priser finns på vår hemsida