Män söker vård för sent – så påverkar det hälsa och livslängd
Män väntar ofta för länge med att söka vård. Läs om vanliga sjukdomar, risker och varför vård i tid kan göra skillnad för livet.
Artiklar inom kategorin Så funkar vården

Behöver du avboka din tid hos vårdgivare? Läs vår enkla guide för hur du smidigt avbokar via Mina sidor på Vården.se.

HOSP-registret är Socialstyrelsens register över legitimerad vårdpersonal i Sverige. Läs hur vården.se använder HOSP för att säkerställa trygg och korrekt info.

Läs vår guide om hur du listar dig på en vårdcentral i Sverige. Få information om fördelar, steg-för-steg instruktioner och vanliga frågor om listning och byte

Få snabbare tillgång till vård! Utforska alternativ som egenremiss, sjukvårdsförsäkring och privat vård för att undvika lång väntetid.

Patientavgifterna för 2025 har höjts i vissa regioner! Har du koll på vad som gäller i din?

Få koll på hur primärvården i Sverige funkar! Vi ger dig all information.

Ska du söka vård utomlands? Lär dig om dina rättigheter som svensk medborgare, vad EU-kortet täcker, och hur du får ersättning för planerad och akut vård i EU.

Hur fungerar tandvård i Sverige 2025? Läs om gratis tandvård för barn, tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd och vad en tandläkarundersökning kostar.

Har du funderat på varför väntetider på akuten kan vara så långa? Låt oss förklara varför.

ANNONS
Att upptäcka förändringar i kroppen kan väcka oro, och tanken på cancer kan kännas skrämmande. Läs mer om cancer här.