Packers och binders kan underlätta för dig med könsdysfori
Packers och binders är hjälpmedel för dig som lider av könsdysfori. Med hjälp av en packer eller binder kan du göra så att kroppen stämmer bättre överens med din könsidentitet.
Att få känna sig trygg, sedd, respekterad och förstådd när man söker vård ska och borde vara en självklarhet för alla. Här kan du läsa om dina rättigheter i vården, lära dig vad ett HBTQI-certifikat innebär och hitta certifierade mottagningar – allt för att du som HBTQI-person ska få bästa möjliga bemötande när du söker vård!
Vad gör jag om mitt födelsemärke ser mysko ut? Kan man dö av hjärtesorg? Har jag rätt att välja husläkare? Frågorna kring vård och vad man har rätt till kan vara många. Doktor Mikael har besvarat dessa tillsammans med Vården.se.
I Sverige kan man få något som kallas för frikort när man uppnår högkostnadsskyddet för öppen vård eller läkemedel. Men vad innebär egentligen detta? Och hur ska man hålla koll på om man har frikort? Vården.se har svaren!
Arbetsförhållandena för sjukvårdspersonalen i Sverige blir allt sämre och allt flera anställda går ner i arbetstid eller byter karriär. Detta leder i sin tur till vårdköer och en ohållbar situation inom vården.
2 dagar kvar – på söndag är det dags för valet 2022 i Sverige! Inför den stora valdagen har Vården.se undersökt vad patienter och vårdgivare tycker är viktigt när det kommer till vårdpolitiken. Här är resultatet!
På söndag, den 11 september, är det dags för valet 2022 i Sverige. Vården.se har tagit partierna på pulsen när det kommer till vår hjärtefråga – vård. Vi har fått chansen att intervjua respektive partis talesperson för vårdpolitiska frågor. I detta inlägg får du svar vad partiernas inställning är till utomregionsvård, det vill säga patientens rätt att söka vård i andra regioner.
På söndag, den 11 september, är det dags för valet 2022 i Sverige. Vården.se har tagit partierna på pulsen när det kommer till vår hjärtefråga – vård. Vi har fått chansen att intervjua respektive partis talesperson för vårdpolitiska frågor. I detta inlägg svarar politikerna på hur partierna vill förbättra arbetsmiljön för vårdpersonalen.
På söndag, den 11 september, är det dags för valet 2022 i Sverige. Vården.se har tagit partierna på pulsen när det kommer till vår hjärtefråga – vård. Vi har fått chansen att intervjua respektive partis talesperson för vårdpolitiska frågor. I detta inlägg får du svar på vad partierna vill göra för att minska Sveriges vårdköer.
Den 11 september 2022 är det dags för riksdagsval igen i Sverige. Efter några år som kantats av långa vårdköer och bristande tillgänglighet inom vården, är den svenska sjukvården en viktig valfråga för många. Vården.se har därför valt att sammanställa vad riksdagspartierna vill förändra när det kommer till just vårdköer och tillgänglighet.