Lista dig hos Kry – allt du behöver veta

Lista dig hos Kry – allt du behöver veta

Vill du gå till samma vårdcentral varje gång och känna dig trygg med den vård du får? Och vill du vara säker på att snabbt få en läkartid när det verkligen behövs? Då kan du lista dig hos en av Krys 30 vårdcentraler runt om i Sverige. Här kan du läsa mer om varför du ska samla all din vård hos just dem!

10 juli 2024 kl 10:47

Att lista sig innebär att du väljer en specifik vårdcentral som du vill tillhöra. Du ska då i första hand vända dig till vårdcentralen där du är listad för att få din huvudsakliga vård, men du har alltid rätt att söka vård på andra mottagningar också. Du väljer själv fritt var du vill vara listad, men du kan bara vara listad på en vårdcentral åt gången. Om du listar dig på en ny vårdcentral så avlistas du automatiskt från din tidigare vårdcentral. Du kan när som helst välja att lista om dig, men du får max byta vårdcentral två gånger per år.

Få trygghet och kontinuitet genom att lista dig

En av de stora fördelarna med att lista sig är att du får ökad kontinuitet i din vård med en fast punkt dit du alltid vänder dig. Om du listar dig hos Kry möts du av personal som kan din sjukdomshistoria och du har möjlighet att få en fast läkarkontakt som du träffar varje gång. Med Krys breda vårdutbud kan du samla all din vård på ett ställe, och få tillgång till exempelvis:

  • astma- och KOL-sköterska
  • diabetessköterska
  • psykolog
  • fysioterapeut
  • lättakut
  • provtagning
  • vaccinationer
  • och mycket mer.

Kry erbjuder både digital och fysisk vård, och kan självklart skriva remiss vidare när du behöver mer specialiserad vård.

Lättakut – snabbare och smidigare vård när du behöver den

Ingen vill bli sjuk, men när det händer är det viktigt att snabbt få den hjälp man behöver. När du listar dig hos Kry får du tillgång till deras lättakut, där du kan få tid redan samma dag. Du kan också få rådgivning från kunnig vårdpersonal direkt i appen, så att du kan få hjälp så snabbt som möjligt. Dessutom får du tillgång till deras 30 mottagningar runt om i Sverige. Då kan du till exempel välja att tillhöra den som ligger närmast ditt hem, men besöka den som ligger närmast jobbet när det passar bättre.

Hur gör man för att lista sig hos Kry?

Du kan enkelt lista dig på en av Krys vårdcentraler via Vården.se. Klicka på knappen “Lista dig” för vald vårdcentral, så kommer du direkt till listningen på 1177. Där får du identifiera dig med BankID och kan sedan välja att lista dig på den vårdcentral du valt.