Cancerbehandling utan väntetid hos Docrates i Finland – Nordens ledande privata cancersjukhus

Docrates Cancersjukhus i Finland är nordens största privata cancersjukhus, och varje år söker sig många svenska patienter till dem för vård. Tack vare EU:s patientrörlighetsdirektiv har du som är försäkrad i Sverige rätt att söka planerad vård i andra länder, utan remiss och med möjlighet till ersättning via Försäkringskassan. Här berättar vi mer om vad som gäller och varför du ska välja just Docrates för din behandling!

12 december 2024 kl 16:34

Som svensk har du rätt att få planerad vård i andra länder inom EU, tack vare patientrörlighetsdirektivet. Du har i vissa fall också möjlighet att få kostnaderna för vården ersatta av Försäkringskassan.

Det finns två sätt att ansöka om ersättning. Antingen kan du ansöka om förhandsbesked, så du redan innan du reser vet hur mycket ersättning du kan få. Eller så kan du själv stå för kostnaden och påbörja behandlingen med en gång, för att sedan göra en ansökan om ersättning i efterhand.

Få cancervård med de senaste metoderna hos Docrates

Det kan finnas många olika anledningar till att man väljer att söka vård utomlands. Det kan till exempel vara att man vill besöka en vårdgivare som har en särskild specialitet eller behandlingsmetod, eller att man vill få vård snabbare än vad man kan få i Sverige. Docrates, som ligger i Helsingfors i Finland, är ett modernt sjukhus som erbjuder de allra senaste metoderna för behandling och diagnostik. En del av metoderna de erbjuder används inte rutinmässigt, eller överhuvudtaget, på andra sjukhus.

Hos Docrates slipper du långa väntetider – du kommer snabbt i kontakt med kunnig personal som kan se till att du får ett första läkarbesök inom bara några dagar. Du behöver inte heller vänta på att få behandling, utan får snabbt en individanpassad vårdplan, som kan påbörjas utan dröjsmål.

Hos Docrates står du som patient i centrum

Docrates erbjuder skräddarsydd behandling med de senaste, mest avancerade metoderna. Hos dem kan du känna dig trygg och personalen är där för dig och dina behov. Du får ett eget, svensktalande vårdteam, som följer dig genom hela din behandling, och Docrates strävar ständigt efter att ingen ska behöva stå ensam med cancer.

Docrates tar emot alla typer av cancerpatienter, utom hematologiska patienter. Du kan till exempel få hjälp med

• bröstcancer
  • prostatacancer
  • tarmcancer
  • hudcancer
  • lungcancer
  • gynekologisk cancer.

Patienten berättar – Christer fick livet tillbaka tack vare Docrates

Det är många svenska patienter som vänder sig till Docrates för behandling, och en av dem är Christer Johansson. Han fick i år diagnosen spridd prostatacancer, och efter att ha fått medicinering och förebyggande vård i Sverige, beslutades det att han endast skulle erbjudas palliativ vård. Detta trots att strålning potentiellt skulle kunna bota cancern. Det var då han valde att kontakta Docrates.

“Jag vände mig till Docrates Cancersjukhus i Helsingfors, som jag hade hört talas om och jag visste hade mycket goda resultat av cancervården.” berättar Christer. “Jag kontaktade den nordiska tidsbokningen, som förklarade att man gjorde en personlig behandlingsplan med den ansvarige läkaren och man skulle upprätta ett team som tog hand om mig under behandlingstiden.”

Christer fick behandling i Helsingfors i sammanlagt 9 veckor, och han kände sig hela tiden trygg och förvissad om att behandlingen som sattes in var hans enda möjlighet att bli botad.

“Hela teamet arbetade sammansvetsat och jag som patient kände att jag var en del av teamet och var aldrig orolig under behandlingen. Jag fick chansen till ett liv utan prostatacancer och idag är jag så tacksam för den kurativa vården som jag fick på Docrates Cancersjukhus.

Idag är jag fullt arbetsför och till dig som är i samma situation som jag var i och upplever att sjukvården sviker dig, kan jag varmt rekommendera att kontakta Docrates för en eventuell handlingsplan. För jag upplevde från dag ett att jag var sedd som en person, och inte en som bara var ett nummer i prostatacancerstatistiken.”

Välkommen att kontakta Docrates redan idag

Vill du veta mer om hur Docrates kan hjälpa just dig? Välkommen att kontakta Docrates! Du fyller enkelt i kontaktformuläret på länken nedan, så kommer de att höra av sig till dig för tidsbokning och mer information.