karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
15
19
19
Öppettider
0
27
Specialistområden

Fysioterapeut / Sjukgymnast i Södermalm

På vården.se kan du jämföra 40 Fysioterapeuter / Sjukgymnaster i Södermalm. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
457 mottagningar i närheten av Södermalm
Stjärnkliniken Stockholm Södermalm
Öppet måndag från 08:00

Pris 855 kr
Boka tid hos oss

Agilokliniken Slussen

Pris 840 kr
Boka tid hos oss

Stjärnkliniken Stockholm City
Öppet måndag från 08:00

Pris 855 kr
Boka tid hos oss

Stjärnkliniken Stockholm Stureplan
Öppet måndag från 08:00

Pris 855 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden

Agilokliniken Norrlandsgatan

Pris 840 kr
Boka tid hos oss

IntoMotion City
Öppet måndag från 08:00

Pris från 700 kr
Boka tid hos oss

Stockholms RehabKlinik City
(1)
Öppet måndag från 08:00

Pris från 790 kr
Boka tid hos oss

Hela Kroppen City

Pris 820 kr
Boka tid hos oss

Agilokliniken Södermalm
(8)
Öppet måndag från 07:00

Pris 840 kr
Boka tid hos oss

primary care
Öppet fredag från 08:00
Hela Kroppen Norrmalm
(6)
Öppet måndag från 07:30

Pris 820 kr
Boka tid hos oss

Access Rehab Sjöstaden Stockholm
(28)
Öppet måndag från 07:45

Pris från 625 kr
Boka tid hos oss

Capio Idrottscentrum
Öppet måndag från 08:00

Pris 1600 kr
Boka tid hos oss

Agilokliniken Sickla

Pris 800 kr
Boka tid hos oss

Agilokliniken Hagastaden
Öppet måndag från 08:00

Pris 840 kr
Boka tid hos oss

Vad har fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm för snittbetyg?

I Södermalm ligger snittbetyget för fysioterapeuter / sjukgymnaster på 4.16, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din fysioterapeut / sjukgymnast? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm.

Vilken fysioterapeut / sjukgymnast är bäst i Södermalm?

Att välja vilken fysioterapeut / sjukgymnast i Södermalm du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra fysioterapeuter / sjukgymnaster baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De fysioterapeuter / sjukgymnaster med bästa snittbetyg i Södermalm på Vården.se är:

Så tycker patienter om fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm

 • Alla jag träffat har varit trevliga och hjälpsamma. Gick snabbt att få tid och enkelt att kontakta digitalt. Endast personalen på labbet i anslutning hade otrevligt bemötande.

  – Carin B. Capio Vårdcentral Ringen

 • Supernöjd med gravidmassage hos Johanna!

  – Mikaela B. Access Rehab Sjöstaden Stockholm

 • Jag fick bra hjälp här i samband med operation 2018. Tog bort cystor, endometrios och sammanväxningar. De lyssnade på mig och anpassade medicinering eftersom jag reagerat starkt på medicinering tidigare. Lång väntetid för operation (efter att jag nekat operation akut), kändes ok att vänta på att opereras av de bästa.

  – Ulrika B. Gynekologisk mottagning, Södersjukhuset AB

 • Mycket kunnig, hjälpte mig med precis vad jag behövde.

  – Anna L. Marianne Dearlove Sjukgymnastik, Södermalm

 • Var en fin behandlingsform som kändes väldigt bra efter ha vandrat runt i vården under en längre tid med olika vårdgivare. Har fått mycket bra verktyg för att försöka gå vidare. Receptionen får en stor eloge. Tack

  – Ingegerd d. Capio Centrum för smärta och utmattning, Södermalm

De fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm som erbjuder tid snabbast är:

Vilka fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga fysioterapeuter / sjukgymnaster i Södermalm som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en fysioterapeut / sjukgymnast på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en fysioterapeut/sjukgymnast?

Fysioterapeut, tidigare kallad sjukgymnast, arbetar med att bedöma, förebygga, lindra och bota hälsoproblem genom fysisk aktivitet. Du kan få träffa en fysioterapeut för öva upp rörelseförmågan eller om du drabbats av besvär med muskler och leder.

De allra flesta fysioteapeuter arbetar på sjukhus och vårdcentraler. Men en fysioterapeut kan också jobba inom företagshälsovård, idrottskliniker eller på privata mottagningar. Vissa fysioterapeuter håller på med forskning och utbildning. 

Vad kan en fysioterapeut/sjukgymnast hjälpa till med?

En fysioterapeut kan hjälpa dig med problem som rör muskler, leder och skelett. Det kan till exempel vara skador som du har fått i samband med idrott. 

Några vanliga anledningar till att besöka en fysioterapeut är: 

Även ledsjukdomen artros kan behandlas av fysioterapeut genom anpassad träning, i kombination med utbildning om hur du bäst hanterar sjukdomen. Om du har fått diagnosen artros kan du ta kontakt med en fysioterapeut/sjukgymnast. 

Så här kan behandling hos en fysioterapeut/sjukgymnast gå till

Vid ett besök hos en fysioterapeut brukar du få börja med att berätta om dina besvär. Fysioterapeut kommer även att undersöka din rörelseförmåga, genom några enkla tester. Därefter anpassas behandling efter dina besvär. En fysioterapeut kan använda sig av många olika behandlingsmetoder för att åtgärda olika problem.

Vanliga behandlingsmetoder är:

 • akupunktur
 • stötvågsbehandling
 • träning individuellt eller i grupp
 • manuella tekniker
 • hjälpmedelsutprovning på mottagningen eller i hemmet
 • föreläsningar om exempelvis artros eller smärta 
 • rådgivning.

Det är också vanligt att en fysioterapeut lägger upp ett långsiktigt träningsprogram och bidrar med träningsråd, till exempel träning i hemmiljö.

Vad har en fysioterapeut/sjukgymnast för utbildning?

Fysioterapeut är ny benämning på sjukgymnasternas yrkeskår sedan 1 januari 2014. Det är en skyddad yrkestitel, vilket innebär att endast legitimerade fysioterapeuter. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln. För att få kalla sig för fysioterapeut krävs det att man genomgått en treårig utbildning på högskolenivå som leder till en fysioterapeutexamen. 

Vad kostar ett besök hos fysioterapeut/sjukgymnast?

Många fysioterapeuter har avtal med en region i Sverige. Då betalar den region där du är folkbokförd för stora delar av behandlingen. Det betyder att du aldrig behöver betala mer än den vanliga patientavgiften. I de flesta regioner brukar patientavgiften vara ungefär 200 kr per besök, och frikort samt högkostnadsskydd gäller. Besöken brukar vara kostnadsfria för dig som är under 20 år och över 85 år.

En del fysioterapeuter arbetar inom friskvård och företagshälsovård. Om ​​det är din arbetsgivare eller privata försäkringsbolag som ska betala för behandlingen så brukar priset landa på 700 kr (momsfritt).

När ska man gå till en fysioterapeut/sjukgymnast?

En fysioterapeut arbetar med att behandla skador i hela kroppen. Du kan träffa en fysioterapeut om du till exempel upplever smärta, stelhet i leder eller svaghet i muskler. Det kan också vara skador som du har fått i samband med idrott. Fysioterapeuten kan hjälpa dig med diagnos och behandling. 

Så bokar du tid hos en fysioterapeut/sjukgymnast

Du behöver ingen remiss utan kan kontakta en fysioterapeut direkt. Du kan oftast boka en tid på nätet, antingen hos oss på Vården.se eller på fysioterapeutens egen hemsida.