Naprapatbehandling

Boka tid hos Agilokliniken Nacka för Naprapatbehandling.

850kr
Barn 15 % rabatt. Student med studentkort: 10% rabatt

Hos oss på Aligokliniken Nacka kan du boka tid hos en naprapat. Du kan få hjälp med behandling av problem från rörelseapparaten, och på Agilokliniken arbetar vi med kroppen som helhet.

Vad är en naprapat?

Naprapater jobbar med att förebygga och behandla funktionsrubbningar och smärta i rörelse- och stödorganen. Naprapater har en helhetssyn på kroppen, och genom att behandla både muskler och leder kan man uppnå bättre funktion och rörlighet.

Hur går en naprapatbehandling till?

Syftet med en naprapatbehandling är dels att lindra smärta och ge patienten ökad rörlighet, och även att minska risken för återkommande besvär. Läkningsprocessen snabbas upp genom behandling, vilket gör att man kan återgå till arbetet snabbare efter en sjukskrivning.

Vilka metoder används inom naprapati?

Det finns en mängd olika behandlingsmetoder som naprapater kan använda sig av, men i första hand arbetar man med manuella tekniker. Tekniker som manipulation och mobilisering kombineras ofta med massage och stretching, för att behandla både leder och mjukdelar.

Hos oss på Agilokliniken kan du också få behandling med akupunktur för smärtlindring, och för att behandla så kallade "triggerpunkter". För att få spända muskler att slappna av använder vi ofta akupunktur i kombination med andra metoder.

Vad är triggerpunkter?

I muskulaturen, främst i ryggen, finns muskelknutar som även kallas för “triggerpunkter”. Triggerpunkter ger ofta en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig i samband med vila. De uppkommer framför allt genom statisk belastning av en muskel, det vill säga att man belastar den under lång tid med låg belastning. I det stillasittande samhälle vi har idag, blir detta allt vanligare.

Kroppen är en helhet

På Agilokliniken ser vi kroppen som en helhet, där alla delar hänger ihop. Det innebär att vi i vissa fall måste göra en grundlig undersökning av muskelsamband och muskelstyrka. Vissa av oss är därför specialiserade på bålstabiliserande och muskelstärkande träning med boll. Vi kan även instruera individuellt med annan typ av muskelstärkande behandling, till exempel med gummiband. Vi lägger då upp ett specialanpassat tränings- och behandlingskoncept för dig.

Varmt välkommen att boka tid hos Agilokliniken Nacka!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Agilokliniken Nacka erbjuder.

Nacka
Varmt välkommen till Agilokliniken Nacka! Christer Cromell och Patrik Sundström öppnade år 1991 upp Stockholm/Tumba Naprapat & Idrottsskadeklinik. Sedan dess har vi hunnit byta namn till Agilokliniken och expandera. Agilokliniken finns nu på 8 ställen: Stockholm City, Norrlandsgatan, Södermalm, Slussen, Tumba, Arenastaden, Nacka och Kista. Vad kan du få hjälp med hos Agilokliniken Nacka? Hos oss på Agilokliniken Nacka erbjuds du effektiva och individuellt anpassade manuella behandlingar. Vid behov får du även speciellt framtagna rehabiliteringsövningar. Vi vill att du så snabbt som möjligt ska komma tillbaka till ett aktivt liv - ingen ska behöva ha ont i onödan! Vi prioriterar kvalitet och effektivitet Agiloklinikens ambition har sedan start varit att utveckla företaget till en verksamhet som står för kvalité och erbjuder effektiv behandling. Vi är därför mycket noggranna vid rekrytering av personal och ser ständigt till att ligga i framkant gällande maskinell utrustning. Vi håller oss uppdaterade och pålästa gällande forskning kring besvär i rörelseapparaten. Varmt välkommen att boka tid hos oss på Agilokliniken Nacka - vi hjälper dig att slippa ha ont!

3.8
1 omdöme