Nytt på bloggen

Svenskarna tar tag i sin hälsa i början på året

| Nytt på Vården.se, Vårdbarometern

PRESSMEDDELANDE. I vårdbarometern för januari 2020 tog vi tempen på hur svenskar sökte efter vård på nätet.

Behandla dina fotbesvär med Pronatos!

| Rehabilitering

Besväras du av hammartå, hälsporre eller Hallux Valgus? Då kan du troligtvis bli hjälpt av behandlingsmetoden Pronatos! Genom bara några minuters behandling töjs de stela muskler som ligger till grund för problemen ut, och besvären minskar. Vesa Koskela är naprapaten som tog fram metoden och han vill nu sprida sina kunskaper till så många som möjligt, för att fler ska kunna få hjälp.

Testa din hörsel online hos Audika

| Öron Näsa Hals

Upplever du problem med hörseln och har funderat på att göra ett hörseltest men inte kommit till skott? Då kan du göra ett enkelt hörseltest online hos Audika! Det kan ge en indikation på hur du hör och om det är dags att boka in ett komplett hörseltest på en hörselklinik.

Coronaviruset – behöver man vara orolig?

| Covid-19

UPPDATERAT 2022-01-12. Covid-19-pandemin orsakar mycket sorg, oro, och funderingar. Vad innebär egentligen sjukdomen, vad kan du göra för att skydda dig och vad ska du göra om du misstänker att du blivit smittad? Vi har sammanfattat det viktigaste du behöver veta om coronaviruset.

Fler kvinnor än män sökte efter vård på nätet under 2019

| Nytt på Vården.se, Vårdbarometern

PRESSMEDDELANDE. I vårdbarometern för hela 2019 tog vi tempen på hur svenskar sökte efter vård på nätet under året.

Fyra sätt att skapa och behålla nya vanor

| Allmän hälsa

Vanor är något som vi gör automatiskt, utan att tänka aktivt på det, som att borsta tänderna eller låsa dörren när du går hemifrån. De hjälper oss att förenkla vardagen och kan också vara ett bra sätt att skapa en mer hälsosam livsstil. Men att behålla nya vanor kan vara svårt, även när vi känner oss motiverade. Vi ger dig våra bästa tips på hur du kan tänka för att hålla fast vid vanor som du mår bra av!

Svenskarna tog paus från vårdsökandet på julafton

| Nytt på Vården.se, Vårdbarometern

PRESSMEDDELANDE. I vårdbarometern för december 2019 tog vi tempen på hur svenskar sökte efter vård på nätet.

Ta hand om din torra hud i vinter!

| Hud

Besväras du av torr och narig hud? Du är inte ensam. Speciellt nu under höst och vinter är det många som upplever att det är svårt att hålla huden återfuktad. Så vad kan vi själva göra för att minska besvären, och när behöver man ta hjälp av en hudläkare? Vi ger dig råd inför vintern.

Stressa ner och sänk kraven i jul

| Psykisk hälsa

Julen kan vara mysig och alldeles underbar. Men för många handlar julen lika mycket om stress, konsumtion och ångestframkallande måsten. I år befinner vi oss dessutom mitt i en pandemi som skapar oro över hur vi kommer att få fira jul. Hur ska vi då göra för att komma ner i varv, njuta av våra lediga dagar och sänka kraven?

Fler svenskar sökte efter vård i november – i Stockholm toppar gynekologer

| Nytt på Vården.se, Vårdbarometern

PRESSMEDDELANDE. I vårdbarometern för november 2019 tog vi tempen på hur svenskar sökte efter vård på nätet.