Därför ska du gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar

Därför ska du gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar

2022-11-07 | Tandvård

Att regelbundet gå till tandläkaren för undersökningar kan tyckas dyrt och jobbigt. Men det är det bästa sättet att underhålla dina tänder – samtidigt som du sparar både tid och pengar i längden!

Förebyggande tandvård

Att gå på tandläkarundersökningar kan kännas tidskrävande, kostsamt, och för vissa – hemskt obehagligt. Men det finns en mängd fördelar med regelbundna tandläkarundersökningar. De är till för att underhålla dina tänder, och förebygga större besvär. Tar du dig tiden, och modet, att gå till tandläkaren för enklare undersökningar, så sparar du faktiskt både din tid, dina pengar och dina tänder i förlängningen. 

Investera i dina tänder – och spara pengar

Genom att regelbundet gå till tandläkaren och kolla dina tänder kan du i ett tidigt skede upptäcka om du till exempel

  • har början till hål i tänderna
  • har inflammation i tandköttet
  • riskerar tandlossning
  • har tandsten.

Tandläkaren kan förebygga problemen, eller ge dig behandling – innan det gått för långt. På så sätt undviker du de betydligt högre kostnader som det innebär att laga eller dra ut tänder. Det är ett enkelt sätt att hålla din munhälsa i schack, och samtidigt spara pengar på lång sikt!

Mindre tid i tandläkarstolen för dig med tandläkarskräck

Lider du av tandläkarskräck? Det är också en anledning att gå på tandläkarundersökningar. Genom snabba och enkla undersökningar på regelbunden basis minskar risken att du behöver genomgå större och mer tidskrävande ingrepp hos tandläkaren. Detta innebär mindre tid i tandläkarstolen!

De flesta tandläkare är väldigt vana vid patienter med tandläkarskräck, så om du berättar om din rädsla innan din undersökning kan de vara extra försiktiga och lyhörda för dina behov.

Du kan lyssna på vårt poddavsnitt om tandvårdsrädsla, om du behöver mer tips kring hur du kan hantera din tandläkarskräck.

På Vården.se kan du boka tid för undersökning hos en legitimerad tandläkare.


Publicerad: 22 april 2022 kl 08:47
Uppdaterad: 7 november 2022 kl 16:08

Författare:

Skriv kommentar