Utmaning vecka 8: Promenera dig till bättre hälsa!
2020-11-04 | hälsa
UTMANING:15 minuter (gärna längre) sammanhängande promenad vid tre olika tillfällen under veckan.
![]()
UTMANING:
15 minuter (gärna längre) sammanhängande promenad vid tre olika tillfällen under veckan. Kanske tar du dig en avstickare till eller från jobbet, avsätter femton minuter av din lunch eller snör på dig promenadskorna på kvällskvisten. När promenaden äger rum är upp till dig själv!
VARFÖR?
Anledningen till varför vi har valt just den här utmaningen är att lättare och regelbunden motion, som dagliga promenader, bidrar till ett ökat välmående och minskar risk för allvarliga sjukdomar. Vi hoppas självklart att du också rycker med dina arbetskollegor, familjemedlemmar och vänner samt att du efter den här utmaningen fortsätter verka i hälsans tecken i form av dagliga promenader.
ROLIG FAKTA
För att förbränna en hundra gram chokladkaka krävs en promenad på cirka 14 000 steg.
Källa: www.mabra.com/sa-langt-maste-du-ga-for-att-forbranna-detta
Antar du utmaningen?
Tipsa gärna personer som du känner och bryr dig om och håll utkik efter nästa veckas utmaning. Glöm heller inte att skriva om vad du gjort och hur det gått i fältet för kommentarer på vår blogg eller på vår Facebook-sida. Lycka till!
Publicerad: 20 februari 2013 kl 15:13
Uppdaterad: 4 november 2020 kl 15:56
Författare: Emma Fredriksson
Prenumerera på nyhetsbrev från Vården.se
Vill du ta del av intressanta och läsvärda tips inom vård och hälsa? Registrera dig för Vården.ses nyhetsbrev, så får du inspiration och information en gång i månaden, direkt till din inkorg!
Har du funderingar kring HPV och cellprovtagning? Vi reder ut vad HPV innebär och vad du kan göra för att undvika att bli smittad.
Läs mer Lider du av svår mensvärk som påverkar din vardag? Då kan du ha sjukdomen endometrios. Vi besvarar vanliga frågor om sjukdomen som drabbar 1 av 10 med livmoder.
Läs mer I vår startar Vården.se en podcast där vi svarar på dina frågor om vård och hälsa. Ställ dina frågor i kommentarsfältet eller maila till fragor@varden.se!
Läs mer Hjärt- och kärlsjukdomar tillhör några av de vanligaste sjukdomarna i Sverige - vi ger dig våra bästa tips på hur du tar hand om din hjärthälsa.