Behöver du vård under din semester? Vården.se finns här för dig!

Behöver du vård under din semester? Vården.se finns här för dig!

2022-11-10 | Allmän hälsa

Har du fått urinvägsinfektion, ett bett, tandvärk eller kanske en besvärlig förkylning under semestern? Du kan vara lugn – det finns hjälp att få! På Vården.se kan du boka en tid hos någon av våra 18 000 vårdgivare, var du än är i landet.

sjukt barn

Du kan få vård – oavsett var i Sverige du är! 

När man är på semester kan det kännas extra besvärligt att bli sjuk och behöva vård. Men det många inte vet om är att man kan söka vård var som helst i landet – även om man bor i en helt annan stad.

Det betyder att om du är bosatt i Stockholm men är på semester på till exempel västkusten eller i Skåne, så kan du boka en tid direkt på en mottagning på semesterorten.

Vad kostar det att få vård i en annan stad?

Kostnaden för att söka vård kan skilja sig mellan olika regioner, och priset beror också på om du söker vård på en privat mottagning eller på en som är ansluten till regionen. 

Det kan vara bra att veta att du får betala den avgift som gäller i den region där du får vård – oavsett var du är folkbokförd. Det betyder att om du till exempel är i Skåne på semester och behöver vård, betalar du alltså region Skånes patientavgift för ditt besök.


Publicerad: 1 juli 2022 kl 08:37
Uppdaterad: 10 november 2022 kl 16:27

Författare:

Skriv kommentar