Tandläkare i Skåne län

En tandläkare arbetar med tandvård och de flesta tandläkarmottagningar erbjuder regelbundna undersökningar och akut tandvård.

Läs mer

Vem?
Tandläkare
Vad?
Behandling
Var?
Skåne län
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - G

H - O

P - Ö

Lista
Karta
369 Träffar
Sortera på
(31)
Öppet, idag till 18:00

Tandläkare Yasser Kayyali

Drottninggatan 20-22, Helsingborg
(29)
Öppet, idag till 22:00

Abbas Dental, Helsingborg

Kullagatan 52, Helsingborg
(8)
Öppet, idag till 16:00
(7)
Öppet, idag till 17:00

Landskrona Dental Center AB, Landskrona

Ödmanssonsgatan 14, Landskrona
(10)
Öppet, idag till 17:00

Tandläkarna Waily

Hantverkaregatan 6D, Malmö
(6)
Öppet, idag till 16:00

Söderåsens tandklinik

Brandkårsgatan 2, Kågeröd
(6)
Öppet, idag till 17:00

Tandläkare Maria Scamioti, Malmö

Södra Tullgatan 3 211 40 MALMÖ
(5)
Öppet, idag till 18:00

Tandläkare Elisabeth Skytting, Malmö

Södra Förstadsgatan 30, Malmö
(5)
Öppet, idag till 18:00
(4)
Öppet, idag till 16:30

Lunds Tandläkarmottagning AB, Lund

Knut den Stores gata 2, Lund
(3)
Öppet, idag till 14:30
(6)
Öppet, idag till 17:00
(3)
Öppet, idag till 16:00

Tandhälsan

Fabriksgatan 9, Löderup
(3)
Öppet, idag till 15:00

Elliver Tandvård, Kristianstad

Östra Storgatan 34, Kristianstad
(4)
Öppet, idag till 17:00

Smile Tandvård Malmö Slottsstaden

Fridhemstorget 29 217 53 Malmö
(2)
Öppet, idag till 17:00

 

Tandläkare i Skåne län

Många kliniker erbjuder också estetisk tandvård, exempelvis tandblekning och fasader. Du kan välja att gå till en privat tandläkare eller till Folktandvården.

Vid ett tandläkarbesök läggs idag stort fokus på förebyggande behandlingar, då tandläkaren och tandhygienisten arbetar tillsammans för att hjälpa dig undvika problem med dina tänder i framtiden.

Tandläkare kan antingen arbeta inom folktandvården eller på privata kliniker. I teamet ingår tandsköterska, tandhygienist och tandtekniker, men det är tandläkaren som diagnostiserar och behandlar patienten.

Odontologi är läran om tänderna och deras sjukdomar. Inom odontologi finns flera specialiteter som tandläkaren kan komplettera sin utbildning med och efter det bli specialisttandläkare inom exempelvis tandlossning, barn- och umgdomstandvård eller tandreglering.

Allmän undersökning

Oftast kommer man i kontakt med tandläkaren vid rutinkontroller. Hur ofta man bör gå till tandläkaren för en allmän undersökning vid vuxen ålder beror på hur mycket problem man har med sina tänder. Oftast lägger man upp en individuell behandlingsplan med sin tandläkare. Det vanliga, om man inte har några större problem, är att man gör en undersökning per år. Barn kallas automatiskt med jämna mellanrum medan man som vuxen i de flesta fall själv får hålla koll på när det är dags.

Vid undersökningen kontrollerar tandläkaren manuellt och med hjälp av röntgen om man har hål, hur tandköttet ser ut och om det finns risk för tandlossning. Vid besöket brukar tandläkaren även slipa bort tandsten om det finns.

De vanligaste problemen är karies och tandlossning och det är viktigt att upptäcka detta i tid, därför rekommenderas man att gå på regelbundna besök hos sin tandläkare.

Avancerade behandlingar

Har du problem med dina tänder kan du behöva mer avancerade behandlingar som utförs av tandläkaren, exempelvis:

  • Fyllning
  • Kronor
  • Rotfyllning
  • Implantat
  • Tandställning
  • Snarkskena

Akut tandvård

Om du har akuta besvär ska du vända dig till din tandläkare. Akuta problem kan vara exempelvis att tanden skadats och den inte läker eller om du har slagit ut tanden eller delar av den. Tecken på att tanden inte läker som den ska är att den ändrar färg, värker eller att tandköttet runt om svullnar eller får blåsor.

En utslagen permanent tand kan i vissa fall sättas tillbaka och brukar fästas vid de angränsande tänderna under en till tre veckor. Har en del av tanden lossnat kan tandläkaren antingen limma fast den igen eller laga tanden med fyllning eller krona. Om en tand lossnar är det bra att ha den i munnen eller i mjölk till dess att man kommer till tandläkaren, för att ha så stor chans som möjligt att kunna fästa den igen.

Estetisk tandvård

Idag är det vanligt att bleka tänderna och rätta till sneda tänder av estetiska skäl. Tandblekning kan antingen ske hemma eller hos tandläkare, medan porslinsfasader och tandreglering endast görs hos tandläkaren.