Järfälla
karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
17
24
27
Öppettider
99+
15
Specialistområden

Tandhygienist i Järfälla

På vården.se kan du jämföra 3 Tandhygienister i Järfälla. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
167 mottagningar i närheten av Järfälla
Tandea Barkarby
5.0 (13)

fr. 386 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Folktandvården Online
Digital vårdgivare
Astrakankliniken
5.0 (1)

fr. 750 kr
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Smile Upplands Väsby
5.0 (18)

fr. 1135 kr
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Inga tillgängliga tjänster att boka online
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Solna Dental - Arenatandläkarna
4.7 (9)

fr. 935 kr
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Estetik & Dental
5.0 (3)

Smile Stockholm Brommatandläkarna

1135 kr
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har tandhygienister i Järfälla för snittbetyg?

I Järfälla ligger snittbetyget för tandhygienister på 4.98, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din tandhygienist? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och tandhygienister i Järfälla.

Vilken tandhygienist är bäst i Järfälla?

Att välja vilken tandhygienist i Järfälla du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra tandhygienister baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De tandhygienister med bästa snittbetyg i Järfälla på Vården.se är:

Så tycker patienter om tandhygienister i Järfälla

 • Rekommenderas varmt!

  – David A. Tandea Barkarby

 • Kan varmt rekommendera denna mottagning. Trevligt bemötande och proffesionell tandläkare och tandsköterska. Willis Fälten

  – Willis F. Tandea Barkarby

 • Otroligt nöjd med min behandling och resultat, jag känner att kliniken verkligen lyckades med att få till balansen mellan mina preferenser och funktionalitet. Blev väldigt fint bemött av personalen och kände mig bra omhändertagen under hela behandlingen. Kommer definitivt vara en återkommande kund vid behov. Rekommenderar Tandea Barkarby starkt !

  – Gabriel M. Tandea Barkarby

 • Jag har under många år haft mycket problem med mina tänder vilket resulterat i många besök hos olika tandläkarkliniker. Hamnade hos Tandea i Barkarby av en ren händelse sommaren 2020. Detta första mycket positiva besök resulterade i att jag fortsatt där och idag är mina tänder helt fria från både värk & inflammerat tandkött. Jag rekommenderar mycket varmt Tandea i Barkarby till alla mina vänner samt alla andra. Jag var dessutom tidigare rädd att besöka tandläkare men detta är jag inte alls längre efter att denna klinik & mycket professionella personal tagit hand om mig.

  – Joakim R. Tandea Barkarby

 • Den bästa tandvården jag någonsin har upplevt. Professionell och utmärkt service. Rekommenderar denna klinik till alla som behöver fixa tänderna.

  – Sam S. Tandea Barkarby

De tandhygienister i Järfälla som erbjuder tid snabbast är:

Vilka tandhygienister i Järfälla har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa tandhygienister:

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar med förebyggande tandvård, även kallat odontologisk profylaktik. Deras arbetsuppgifter överlappar till viss mån med det en tandläkare gör, men det är olika yrken. Som tandhygienist är man expert på behandling av sjukdomar i munnen och egenvård av tänder. Tandhygienisten undersöker din munhälsa och rengör dina tänder. De kan också ställa diagnos och ge lämplig behandling. 

Vad kan en tandhygienist hjälpa till med?

Hos en tandhygienist kan du få hjälp med allt som rör munhygien. Tandhygienisten jobbar proaktivt för att förebygga besvär som till exempel: 

 • Tandlossning (parodontit)
 • Tandköttsinflammation (gingivit)
 • Fördjupade tandköttsfickor
 • Plack
 • Tandsten
 • Missfärgningar på tänderna
 • Dålig munhygien
 • Ilningar

Ett besök hos tandhygienisten inleds med en undersökning av munnen, där man bland annat kontrollerar dina tandköttsfickor för att avgöra om du riskerar tandköttsinflammation eller tandlossning. Tandhygienisten kan ställa vissa diagnoser och ge behandling för att motverka fortsatt utveckling av en sjukdom som redan uppstått. Om det behövs kan tandhygienisten också ta nya röntgenbilder. Din mun och dina tänder rengörs, bland annat genom att ta bort tandsten, mjuka beläggningar och missfärgningar. Tänderna poleras och behandlas med fluor vid behov, för att skyddas. Under ett besök hos tandhygienisten kan du också få hjälp att korrigera din tandborstteknik, samt få individuellt anpassade råd om kost och övriga tandvårdsrutiner.

Läs mer om tandsten

Läs mer om tandlossning

Läs mer om muntorrhet

Vad har en tandhygienist för utbildning?

För att bli legitimerad tandhygienist utbildar man sig i 3 år (180 hp), och utbildningen innefattar både yrkesexamen och kandidatexamen i oral hälsa. Under utbildningen görs verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vilket innebär praktisk utbildning på tandvårdskliniker.

Tandhygienist är en skyddad titel, vilket betyder att man legitimeras av Socialstyrelsen. Yrkeslegitimationen fungerar som en garanti för att personen är kvalificerad att utföra yrket på ett säkert sätt.

Skillnad mellan tandhygienist och tandläkare

Både tandhygienist och tandläkare är legitimerade av Socialstyrelsen, men de har studerat olika utbildningar. För att bli tandläkare studerar man en 5 år lång utbildning. En tandläkare kan laga hål och göra större ingrepp i tänder, medan en tandhygienist jobbar förebyggande för att undvika att sådana problem uppstår.

Läs mer om skillnaden mellan tandläkare och tandhygienister

Vad kostar det att gå till tandhygienisten?

Priset för ett besök hos en tandhygienist varierar beroende på om du går till en privat mottagning eller Folktandvården, men det beror även på vilken typ av behandling som utförs. Du kan räkna med en kostnad på någonstans mellan 600-1300 kronor för ett besök hos en tandhygienist. 

I Sverige har du som är försäkrad kostnadsfri tandvård tills du fyller 24 år. Efter du fyllt 24 år kan du få statligt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan varje år. Detta kan du använda hos tandhygienister på klinker som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Hos Folktandvården kan du också teckna avtal för frisktandvård, vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad, där besök hos tandhygienisten täcks. Hur stor månadskostnaden blir beror på hur mycket besvär du har med din mun och dina tänder.

Hur ofta ska man gå till en tandhygienist?

Hur ofta man bör besöka en tandhygienist varierar från person till person. Det kan handla om allt från vartannat eller vart tredje år till en gång var tredje månad. Tandhygienisten gör en individuell bedömning av hur ofta du behöver gå, baserat på din hur mycket besvär du har. 

Så bokar du tid hos en tandhygienist

Många tandhygienister går att boka online, men till vissa tandvårdskliniker måste du ringa för att boka en tid. Du kan jämföra olika kliniker och själv välja den tandhygienist du vill gå till.