Tandhygienist i Tumba

På vården.se kan du jämföra 5 Tandhygienister i Tumba. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
31 mottagningar i närheten av Tumba
 
Botkyrka Dental
5.0 (13)

fr. 690 kr
Tumba Tandvårdscenter
4.0 (2)
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Tandea Norsborg, Botkyrka
5.0 (32)

1977 kr
Tumba Tandvårdscenter Tandläkare Therese Krantz, Tumba

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Folktandvården Online
Digital vårdgivare
Familjetandläkaren Södertälje
4.9 (41)

760 kr
Tandea Skärholmen
5.0 (15)

3300 kr
Barn- och ungdomstandvård, Universitetstandvården, Karolinska Institutet

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Odontologisk röntgen, Universitetstandvården, Karolinska Institutet

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Specialistkliniken, Universitetstandvården, Karolinska Institutet

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Familjetandläkaren Södertälje, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
KRINGLANKLINIKEN, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Tandläkarna Björkman & Berglund, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Distriktstandvården Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Profy-dent Tandvård, Ekerö
5.0 (1)

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Huddinge Pedodonti, Huddinge

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Huddinge Tandvårdscenter Tandläkare Claes Lundmark, Huddinge

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Huddinge specialisttandvård

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Mälarö Tandvård, Ekerö

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Fruängens Familjetandvård, Hägersten

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har tandhygienister i Tumba för snittbetyg?

I Tumba ligger snittbetyget för tandhygienister på 4.65, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din tandhygienist? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och tandhygienister i Tumba.

Vilken tandhygienist är bäst i Tumba?

Att välja vilken tandhygienist i Tumba du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra tandhygienister baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De tandhygienister med bästa snittbetyg i Tumba på Vården.se är:

Så tycker patienter om tandhygienister i Tumba

 • Tack så mycket för den snabba hjälpen, nöjd och kommer tillbaka. Tack

  – Susan E. Botkyrka Dental

 • Väldigt nöjd med behandlingen. Mycket trevlig personal. Ett proffsigt mottagande & omhändertagande. Humana priser. Rekommenderas varmt.. Tack Rebecka, Tony & övrig personal.

  – Johan A. Botkyrka Dental

 • Lika nöjd som alltid !

  – Inna S. Botkyrka Dental

 • Min tandläkarskräck bottnar i ett besök i skoltandvården på 1950-talet, då tandläkaren använde sig av en borr som han styrde med en fotpedal. När jag nu tvingades tugga på ena sidan och boka en akut tid på Folktandvården i Tumba återkom ångesten som vanligt. Döm om min förvåning och lättnad över den helt smärtfria behandling och den in- och medkännande omsorg jag erbjöds under en hel timme av tandläkaren och hans team. Min skräck att besöka tandvården är som bortblåst. STORT TACK, Dr. Wacim Alsaidi!! Jag hoppas få behålla denna kunniga och inkännande tandläkare.

  – Lilian M. Folktandvården Tumba, Botkyrka

 • Jag var så rädd och fick ett sådant fint bemötande. Stort tack Fatemah och tandsköterskan!!

  – Yvonne F. Folktandvården Tumba, Botkyrka

De tandhygienister i Tumba som erbjuder tid snabbast är:

Vilka tandhygienister i Tumba har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga tandhygienister i Tumba som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en tandhygienist på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar med förebyggande tandvård, även kallat odontologisk profylaktik. Deras arbetsuppgifter överlappar till viss mån med det en tandläkare gör, men det är olika yrken. Som tandhygienist är man expert på behandling av sjukdomar i munnen och egenvård av tänder. Tandhygienisten undersöker din munhälsa och rengör dina tänder. De kan också ställa diagnos och ge lämplig behandling. 

Vad kan en tandhygienist hjälpa till med?

Hos en tandhygienist kan du få hjälp med allt som rör munhygien. Tandhygienisten jobbar proaktivt för att förebygga besvär som till exempel: 

 • Tandlossning (parodontit)
 • Tandköttsinflammation (gingivit)
 • Fördjupade tandköttsfickor
 • Plack
 • Tandsten
 • Missfärgningar på tänderna
 • Dålig munhygien
 • Ilningar

Ett besök hos tandhygienisten inleds med en undersökning av munnen, där man bland annat kontrollerar dina tandköttsfickor för att avgöra om du riskerar tandköttsinflammation eller tandlossning. Tandhygienisten kan ställa vissa diagnoser och ge behandling för att motverka fortsatt utveckling av en sjukdom som redan uppstått. Om det behövs kan tandhygienisten också ta nya röntgenbilder. Din mun och dina tänder rengörs, bland annat genom att ta bort tandsten, mjuka beläggningar och missfärgningar. Tänderna poleras och behandlas med fluor vid behov, för att skyddas. Under ett besök hos tandhygienisten kan du också få hjälp att korrigera din tandborstteknik, samt få individuellt anpassade råd om kost och övriga tandvårdsrutiner.

Läs mer om tandsten

Läs mer om tandlossning

Läs mer om muntorrhet

Vad har en tandhygienist för utbildning?

För att bli legitimerad tandhygienist utbildar man sig i 3 år (180 hp), och utbildningen innefattar både yrkesexamen och kandidatexamen i oral hälsa. Under utbildningen görs verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vilket innebär praktisk utbildning på tandvårdskliniker.

Tandhygienist är en skyddad titel, vilket betyder att man legitimeras av Socialstyrelsen. Yrkeslegitimationen fungerar som en garanti för att personen är kvalificerad att utföra yrket på ett säkert sätt.

Skillnad mellan tandhygienist och tandläkare

Både tandhygienist och tandläkare är legitimerade av Socialstyrelsen, men de har studerat olika utbildningar. För att bli tandläkare studerar man en 5 år lång utbildning. En tandläkare kan laga hål och göra större ingrepp i tänder, medan en tandhygienist jobbar förebyggande för att undvika att sådana problem uppstår.

Läs mer om skillnaden mellan tandläkare och tandhygienister

Vad kostar det att gå till tandhygienisten?

Priset för ett besök hos en tandhygienist varierar beroende på om du går till en privat mottagning eller Folktandvården, men det beror även på vilken typ av behandling som utförs. Du kan räkna med en kostnad på någonstans mellan 600-1300 kronor för ett besök hos en tandhygienist. 

I Sverige har du som är försäkrad kostnadsfri tandvård tills du fyller 24 år. Efter du fyllt 24 år kan du få statligt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan varje år. Detta kan du använda hos tandhygienister på klinker som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Hos Folktandvården kan du också teckna avtal för frisktandvård, vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad, där besök hos tandhygienisten täcks. Hur stor månadskostnaden blir beror på hur mycket besvär du har med din mun och dina tänder.

Hur ofta ska man gå till en tandhygienist?

Hur ofta man bör besöka en tandhygienist varierar från person till person. Det kan handla om allt från vartannat eller vart tredje år till en gång var tredje månad. Tandhygienisten gör en individuell bedömning av hur ofta du behöver gå, baserat på din hur mycket besvär du har. 

Så bokar du tid hos en tandhygienist

Många tandhygienister går att boka online, men till vissa tandvårdskliniker måste du ringa för att boka en tid. Du kan jämföra olika kliniker och själv välja den tandhygienist du vill gå till.