Invisalign eller ClearCorrect – vad är skillnaden?

Många som vill räta upp tänderna funderar på samma sak: -”Ska jag välja Invisalign eller
ClearCorrect?” Båda är populära, diskreta och moderna skenor som stegvis flyttar
tänderna. Det finns ändå några skillnader som kan hjälpa dig att välja rätt.

17 november 2025 kl 14:37

Hur fungerar systemen?

Invisalign och ClearCorrect använder genomskinliga skenor som byts ut regelbundet. Du tar ut dem när du äter och borstar tänderna, vilket gör behandlingen enkel att hantera i vardagen. Skillnaderna ligger främst i material, passform och vilka typer av bettproblem systemen är bäst på att lösa.

Material och komfort

Invisalign använder materialet SmartTrack som ger mjuka och kontrollerade rörelser. ClearCorrect arbetar med ett tunnare och mer flexibelt plastmaterial. Båda sitter bra, men vissa upplever att Invisalign känns mer stabil medan ClearCorrect kan kännas lite nättare.

Behandlingstid

Tiden varierar från person till person. Vid enklare fall går det ofta snabbt med båda systemen, men Invisalign erbjuder ibland extra verktyg som gör mer avancerade behandlingar smidigare. ClearCorrect täcker dock också många komplexa situationer idag.

Prisnivåer

Priset beror på hur många skenor som krävs. ClearCorrect hamnar ofta något lägre i pris, medan Invisalign kan bli lite dyrare vid större justeringar. Ett individuellt behandlingsförslag ger en tydlig överblick.

Vad ska jag välja?

Det bästa valet handlar om dina mål och ditt bett, inte varumärket i sig. Hos Dr. Dental i Stockholm kan du välja bland två av de största ledande leverantörerna av aligners – Invisalign och ClearCorrect – utifrån dina behov och din smak. Vid konsultationen går vi igenom hur dina tänder ser ut och vilket system som ger bäst och mest förutsägbart resultat för just ditt fall.

Vill du veta mer eller boka tid? Du hittar all information på drdental.se.