Tandhygienist i Nacka

På vården.se kan du jämföra 5 Tandhygienister i Nacka. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
190 mottagningar i närheten av Nacka
 
Nacka Tandvårdsteam
4.9 (70)

dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Folktandvården Online
Digital vårdgivare
Tandläkare Nadejda Stoyanova
5.0 (5)

1300 kr 
Aqua Dental Nacka Forum

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Aqua Dental Nacka Tandreglering, Nacka

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Capio Specialisttandläkarna Nacka, Nacka

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Kärrtorpskliniken
4.8 (11)

1345 kr 
Tandea Sjöstaden
5.0 (10)

Smile Globen

fr. 1135 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Smile Stockholm Östermalm
2.9 (4)

fr. 1135 kr
Smile Stockholm Södermalm
5.0 (21)

1135 kr
Tandhälsan Tyresö David Byrén, Tyresö

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Bagarmossen Tandvård, Bagarmossen

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Tandea Hjorthagen
5.0 (3)

1977 kr
City Dental
4.7 (49)

fr. 700 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Tandea Skogås, Huddinge
5.0 (4)

1977 kr
Stureplan Dental

fr. 1400 kr
Dalénumkliniken AB, Lidingö

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Karlatandläkarna
5.0 (3)

Tandhygienisterna Karlatandläkarna

Folktandvården Karlaplan
2.6 (2)
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har tandhygienister i Nacka för snittbetyg?

I Nacka ligger snittbetyget för tandhygienister på 4.78, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din tandhygienist? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och tandhygienister i Nacka.

Vilken tandhygienist är bäst i Nacka?

Att välja vilken tandhygienist i Nacka du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra tandhygienister baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De tandhygienister med bästa snittbetyg i Nacka på Vården.se är:

Så tycker patienter om tandhygienister i Nacka

 • Helt klart i säkrklass bästa tandläkaren jag varit hos. Bra bemötande, trygga och lugna och tar sig tiden för patienten! Jag har dragit ut en tand, även bytt ut mina tandfasader, gjort botox mot migrän och tandgnissling. Och nu har jag även gjort fillers i läppana för att göra munnen jämn och ville inte att det skulle synas och inte vara "för mycket", och fick ett kanonresultat! Till och med över mina förväntningar! Känner mig så otroligt trygg! Tack alla på Nacka tandvårdsteam för att ni är grymma!

  – Erica G. Nacka Tandvårdsteam

 • Toppen!

  – Sven L. Nacka Tandvårdsteam

 • Efter att ha blivit felbehandlad flera gånger har jag utvecklat en tandvårdsrädsla. Jag tog mod till mig och bokade in en tid på Nacka tandvårdsteam efter att ha läst på nätet att de är bra. Jag kan verkligen rekommendera kliniken! Jag fick träffa Mona Johansson, hennes lugna sätt och vänlighet gjorde att jag också blev lugn. Så skönt att ha hittat en tandläkare som jag vill gå tillbaka till. Tandsköterskan var också underbar, lugn och vänlig. Uppskattade också att kliniken inte är inredd så sterilt utan det känns som om man kommer hem till någon när man sitter i väntrummet :)

  – Kristina E. Nacka Tandvårdsteam

 • Jag rekommenderar varmt Nacka Tandvårdsteam. Trevliga och kunniga. Och mycket smidigt att kunna boka direkt på nätet. Jag kunde inte gå till en bättre tandhygienist än Annika, hon är bara bäst!

  – Pernilla D. Nacka Tandvårdsteam

 • Har alltid varit rädd att gå till tandläkaren men är inte alls rädd efter att ha varit hos Nacka Tandvårdsteam. Många besök på kort tid då jag både lagade tänder och gjorde kronor på framtänderna och jag glad att jag valde att gå till dom. Dom är så trevliga och man känner sig väldigt trygg hos dom! 5/5 i betyg till både Mona som tandläkare och Elisabeth som tandsköterska. Så grymma!

  – Stina H. Nacka Tandvårdsteam

De tandhygienister i Nacka som erbjuder tid snabbast är:

Vilka tandhygienister i Nacka har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa tandhygienister:

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar med förebyggande tandvård, även kallat odontologisk profylaktik. Deras arbetsuppgifter överlappar till viss mån med det en tandläkare gör, men det är olika yrken. Som tandhygienist är man expert på behandling av sjukdomar i munnen och egenvård av tänder. Tandhygienisten undersöker din munhälsa och rengör dina tänder. De kan också ställa diagnos och ge lämplig behandling. 

Vad kan en tandhygienist hjälpa till med?

Hos en tandhygienist kan du få hjälp med allt som rör munhygien. Tandhygienisten jobbar proaktivt för att förebygga besvär som till exempel: 

 • Tandlossning (parodontit)
 • Tandköttsinflammation (gingivit)
 • Fördjupade tandköttsfickor
 • Plack
 • Tandsten
 • Missfärgningar på tänderna
 • Dålig munhygien
 • Ilningar

Ett besök hos tandhygienisten inleds med en undersökning av munnen, där man bland annat kontrollerar dina tandköttsfickor för att avgöra om du riskerar tandköttsinflammation eller tandlossning. Tandhygienisten kan ställa vissa diagnoser och ge behandling för att motverka fortsatt utveckling av en sjukdom som redan uppstått. Om det behövs kan tandhygienisten också ta nya röntgenbilder. Din mun och dina tänder rengörs, bland annat genom att ta bort tandsten, mjuka beläggningar och missfärgningar. Tänderna poleras och behandlas med fluor vid behov, för att skyddas. Under ett besök hos tandhygienisten kan du också få hjälp att korrigera din tandborstteknik, samt få individuellt anpassade råd om kost och övriga tandvårdsrutiner.

Läs mer om tandsten

Läs mer om tandlossning

Läs mer om muntorrhet

Vad har en tandhygienist för utbildning?

För att bli legitimerad tandhygienist utbildar man sig i 3 år (180 hp), och utbildningen innefattar både yrkesexamen och kandidatexamen i oral hälsa. Under utbildningen görs verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vilket innebär praktisk utbildning på tandvårdskliniker.

Tandhygienist är en skyddad titel, vilket betyder att man legitimeras av Socialstyrelsen. Yrkeslegitimationen fungerar som en garanti för att personen är kvalificerad att utföra yrket på ett säkert sätt.

Skillnad mellan tandhygienist och tandläkare

Både tandhygienist och tandläkare är legitimerade av Socialstyrelsen, men de har studerat olika utbildningar. För att bli tandläkare studerar man en 5 år lång utbildning. En tandläkare kan laga hål och göra större ingrepp i tänder, medan en tandhygienist jobbar förebyggande för att undvika att sådana problem uppstår.

Läs mer om skillnaden mellan tandläkare och tandhygienister

Vad kostar det att gå till tandhygienisten?

Priset för ett besök hos en tandhygienist varierar beroende på om du går till en privat mottagning eller Folktandvården, men det beror även på vilken typ av behandling som utförs. Du kan räkna med en kostnad på någonstans mellan 600-1300 kronor för ett besök hos en tandhygienist. 

I Sverige har du som är försäkrad kostnadsfri tandvård tills du fyller 24 år. Efter du fyllt 24 år kan du få statligt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan varje år. Detta kan du använda hos tandhygienister på klinker som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Hos Folktandvården kan du också teckna avtal för frisktandvård, vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad, där besök hos tandhygienisten täcks. Hur stor månadskostnaden blir beror på hur mycket besvär du har med din mun och dina tänder.

Hur ofta ska man gå till en tandhygienist?

Hur ofta man bör besöka en tandhygienist varierar från person till person. Det kan handla om allt från vartannat eller vart tredje år till en gång var tredje månad. Tandhygienisten gör en individuell bedömning av hur ofta du behöver gå, baserat på din hur mycket besvär du har. 

Så bokar du tid hos en tandhygienist

Många tandhygienister går att boka online, men till vissa tandvårdskliniker måste du ringa för att boka en tid. Du kan jämföra olika kliniker och själv välja den tandhygienist du vill gå till.