Södertälje
 

Tandhygienist i Södertälje

På vården.se kan du jämföra 7 Tandhygienister i Södertälje. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
248 mottagningar i närheten av Södertälje
 
Familjetandläkaren Södertälje
4.9 (41)

760 kr
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Distriktstandvården Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Tandläkarna Björkman & Berglund, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Familjetandläkaren Södertälje, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
KRINGLANKLINIKEN, Södertälje

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Folktandvården Online
Digital vårdgivare
dental care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Tandea Norsborg, Botkyrka
5.0 (32)

1977 kr
Botkyrka Dental
5.0 (13)

fr. 690 kr
Tumba Tandvårdscenter
4.0 (2)
Smile Globen

fr. 1135 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Smile Stockholm Södermalm
5.0 (21)

1135 kr
Smile Stockholm Hagastaden
4.9 (6)

fr. 1135 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
City Dental
4.7 (49)

fr. 700 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Smile Stockholm Östermalm
2.9 (4)

fr. 1135 kr
Tandea Skärholmen
5.0 (15)

3300 kr
Tandläkarna på Hörnet, Järna

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Smile Solna
4.9 (2)

fr. 1135 kr
Tandea Barkarby
5.0 (13)

1977 kr
Solna Dental - Arenatandläkarna
4.7 (9)

fr. 980 kr
Tandea Sjöstaden
5.0 (10)

Stureplan Dental

fr. 1400 kr
Tandea Skogås, Huddinge
5.0 (4)

1977 kr
Tandläkare Nadejda Stoyanova
5.0 (5)

1300 kr 
Tandea Hjorthagen
5.0 (3)

1977 kr

Vad har tandhygienister i Södertälje för snittbetyg?

I Södertälje ligger snittbetyget för tandhygienister på 4.89, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din tandhygienist? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och tandhygienister i Södertälje.

Vilken tandhygienist är bäst i Södertälje?

Att välja vilken tandhygienist i Södertälje du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra tandhygienister baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De tandhygienister med bästa snittbetyg i Södertälje på Vården.se är:

Så tycker patienter om tandhygienister i Södertälje

De tandhygienister i Södertälje som erbjuder tid snabbast är:

Vilka tandhygienister i Södertälje har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa tandhygienister:

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar med förebyggande tandvård, även kallat odontologisk profylaktik. Deras arbetsuppgifter överlappar till viss mån med det en tandläkare gör, men det är olika yrken. Som tandhygienist är man expert på behandling av sjukdomar i munnen och egenvård av tänder. Tandhygienisten undersöker din munhälsa och rengör dina tänder. De kan också ställa diagnos och ge lämplig behandling. 

Vad kan en tandhygienist hjälpa till med?

Hos en tandhygienist kan du få hjälp med allt som rör munhygien. Tandhygienisten jobbar proaktivt för att förebygga besvär som till exempel: 

  • Tandlossning (parodontit)
  • Tandköttsinflammation (gingivit)
  • Fördjupade tandköttsfickor
  • Plack
  • Tandsten
  • Missfärgningar på tänderna
  • Dålig munhygien
  • Ilningar

Ett besök hos tandhygienisten inleds med en undersökning av munnen, där man bland annat kontrollerar dina tandköttsfickor för att avgöra om du riskerar tandköttsinflammation eller tandlossning. Tandhygienisten kan ställa vissa diagnoser och ge behandling för att motverka fortsatt utveckling av en sjukdom som redan uppstått. Om det behövs kan tandhygienisten också ta nya röntgenbilder. Din mun och dina tänder rengörs, bland annat genom att ta bort tandsten, mjuka beläggningar och missfärgningar. Tänderna poleras och behandlas med fluor vid behov, för att skyddas. Under ett besök hos tandhygienisten kan du också få hjälp att korrigera din tandborstteknik, samt få individuellt anpassade råd om kost och övriga tandvårdsrutiner.

Läs mer om tandsten

Läs mer om tandlossning

Läs mer om muntorrhet

Vad har en tandhygienist för utbildning?

För att bli legitimerad tandhygienist utbildar man sig i 3 år (180 hp), och utbildningen innefattar både yrkesexamen och kandidatexamen i oral hälsa. Under utbildningen görs verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vilket innebär praktisk utbildning på tandvårdskliniker.

Tandhygienist är en skyddad titel, vilket betyder att man legitimeras av Socialstyrelsen. Yrkeslegitimationen fungerar som en garanti för att personen är kvalificerad att utföra yrket på ett säkert sätt.

Skillnad mellan tandhygienist och tandläkare

Både tandhygienist och tandläkare är legitimerade av Socialstyrelsen, men de har studerat olika utbildningar. För att bli tandläkare studerar man en 5 år lång utbildning. En tandläkare kan laga hål och göra större ingrepp i tänder, medan en tandhygienist jobbar förebyggande för att undvika att sådana problem uppstår.

Läs mer om skillnaden mellan tandläkare och tandhygienister

Vad kostar det att gå till tandhygienisten?

Priset för ett besök hos en tandhygienist varierar beroende på om du går till en privat mottagning eller Folktandvården, men det beror även på vilken typ av behandling som utförs. Du kan räkna med en kostnad på någonstans mellan 600-1300 kronor för ett besök hos en tandhygienist. 

I Sverige har du som är försäkrad kostnadsfri tandvård tills du fyller 24 år. Efter du fyllt 24 år kan du få statligt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan varje år. Detta kan du använda hos tandhygienister på klinker som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Hos Folktandvården kan du också teckna avtal för frisktandvård, vilket innebär att du betalar en fast månadskostnad, där besök hos tandhygienisten täcks. Hur stor månadskostnaden blir beror på hur mycket besvär du har med din mun och dina tänder.

Hur ofta ska man gå till en tandhygienist?

Hur ofta man bör besöka en tandhygienist varierar från person till person. Det kan handla om allt från vartannat eller vart tredje år till en gång var tredje månad. Tandhygienisten gör en individuell bedömning av hur ofta du behöver gå, baserat på din hur mycket besvär du har. 

Så bokar du tid hos en tandhygienist

Många tandhygienister går att boka online, men till vissa tandvårdskliniker måste du ringa för att boka en tid. Du kan jämföra olika kliniker och själv välja den tandhygienist du vill gå till.