karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
62
2

Fysioterapeut / Sjukgymnast i Hässleholm

På vården.se kan du jämföra 9 Fysioterapeuter / Sjukgymnaster i Hässleholm. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
64 mottagningar i närheten av Hässleholm
primary care
(8)
Öppet idag till 17:00
primary care
(2)
Öppet idag till 17:00
primary care
(3)
Öppet idag till 15:30
primary care
Öppet idag till 16:30
primary care
(3)
Öppet idag till 17:00
primary care
(4)
Öppet idag till 17:00
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00

Vad har fysioterapeuter / sjukgymnaster i Hässleholm för snittbetyg?

I Hässleholm ligger snittbetyget för fysioterapeuter / sjukgymnaster på 2.76, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din fysioterapeut / sjukgymnast? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och fysioterapeuter / sjukgymnaster i Hässleholm.

Vilken fysioterapeut / sjukgymnast är bäst i Hässleholm?

Att välja vilken fysioterapeut / sjukgymnast i Hässleholm du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra fysioterapeuter / sjukgymnaster baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De fysioterapeuter / sjukgymnaster med bästa snittbetyg i Hässleholm på Vården.se är:

Så tycker patienter om fysioterapeuter / sjukgymnaster i Hässleholm

  • Mycket bra bemötande av AT läkare Christopher. Lyssnade på en i lugn och ro och tydlig med information.

    – Ann J. Vårdcentralen Vänhem

  • Helt underbar kompetent personal.

    – Nicklas M. Vårdcentralen Solbrinken

  • Kontaktade dem då jag har två barn, den första hade ofta öroninflammation så kände igen vissa symptom på den lilla. Ringde på eftermiddagen då det var fredag och tänkte att om det är öroninflammation vill jag inte vänta till måndag. Först i telefonen fick jag höra ifrågasättande varför jag inte ringde, det var kanske en onödig kommentar. Dock efter det gick allt fantastiskt, fick en tid bara en timme efter och bad bara om att kolla snabbt i örat. Men fick en hel besiktning med prover, engagemang och kollade igenom ALLT! Så kunde åka hem och känna mig fullt trygg med en bra känsla i kroppen. <3

    – Robert B. Vårdcentralen Vänhem

Vilka fysioterapeuter / sjukgymnaster i Hässleholm har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa fysioterapeuter / sjukgymnaster:

Vad gör en fysioterapeut/sjukgymnast?

Fysioterapeut, tidigare kallad sjukgymnast, arbetar med att bedöma, förebygga, lindra och bota hälsoproblem genom fysisk aktivitet. Du kan få träffa en fysioterapeut för öva upp rörelseförmågan eller om du drabbats av besvär med muskler och leder.

De allra flesta fysioteapeuter arbetar på sjukhus och vårdcentraler. Men en fysioterapeut kan också jobba inom företagshälsovård, idrottskliniker eller på privata mottagningar. Vissa fysioterapeuter håller på med forskning och utbildning. 

Vad kan en fysioterapeut/sjukgymnast hjälpa till med?

En fysioterapeut kan hjälpa dig med problem som rör muskler, leder och skelett. Det kan till exempel vara skador som du har fått i samband med idrott. 

Några vanliga anledningar till att besöka en fysioterapeut är: 

Även ledsjukdomen artros kan behandlas av fysioterapeut genom anpassad träning, i kombination med utbildning om hur du bäst hanterar sjukdomen. Om du har fått diagnosen artros kan du ta kontakt med en fysioterapeut/sjukgymnast. 

Så här kan behandling hos en fysioterapeut/sjukgymnast gå till

Vid ett besök hos en fysioterapeut brukar du få börja med att berätta om dina besvär. Fysioterapeut kommer även att undersöka din rörelseförmåga, genom några enkla tester. Därefter anpassas behandling efter dina besvär. En fysioterapeut kan använda sig av många olika behandlingsmetoder för att åtgärda olika problem.

Vanliga behandlingsmetoder är:

  • akupunktur
  • stötvågsbehandling
  • träning individuellt eller i grupp
  • manuella tekniker
  • hjälpmedelsutprovning på mottagningen eller i hemmet
  • föreläsningar om exempelvis artros eller smärta 
  • rådgivning.

Det är också vanligt att en fysioterapeut lägger upp ett långsiktigt träningsprogram och bidrar med träningsråd, till exempel träning i hemmiljö.

Vad har en fysioterapeut/sjukgymnast för utbildning?

Fysioterapeut är ny benämning på sjukgymnasternas yrkeskår sedan 1 januari 2014. Det är en skyddad yrkestitel, vilket innebär att endast legitimerade fysioterapeuter. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln. För att få kalla sig för fysioterapeut krävs det att man genomgått en treårig utbildning på högskolenivå som leder till en fysioterapeutexamen. 

Vad kostar ett besök hos fysioterapeut/sjukgymnast?

Många fysioterapeuter har avtal med en region i Sverige. Då betalar den region där du är folkbokförd för stora delar av behandlingen. Det betyder att du aldrig behöver betala mer än den vanliga patientavgiften. I de flesta regioner brukar patientavgiften vara ungefär 200 kr per besök, och frikort samt högkostnadsskydd gäller. Besöken brukar vara kostnadsfria för dig som är under 20 år och över 85 år.

En del fysioterapeuter arbetar inom friskvård och företagshälsovård. Om ​​det är din arbetsgivare eller privata försäkringsbolag som ska betala för behandlingen så brukar priset landa på 700 kr (momsfritt).

När ska man gå till en fysioterapeut/sjukgymnast?

En fysioterapeut arbetar med att behandla skador i hela kroppen. Du kan träffa en fysioterapeut om du till exempel upplever smärta, stelhet i leder eller svaghet i muskler. Det kan också vara skador som du har fått i samband med idrott. Fysioterapeuten kan hjälpa dig med diagnos och behandling. 

Så bokar du tid hos en fysioterapeut/sjukgymnast

Du behöver ingen remiss utan kan kontakta en fysioterapeut direkt. Du kan oftast boka en tid på nätet, antingen hos oss på Vården.se eller på fysioterapeutens egen hemsida.