Vi mår bra av att vara ute när solen skiner – 5 mysiga tips på saker att göra sommaren 2023

Vi mår bra av att vara ute när solen skiner – 5 mysiga tips på saker att göra sommaren 2023

2023-06-15 | Nytt på Vården.se

Under de senaste årtiondena har vi tillbringat mindre och mindre tid utomhus. Det har bidragit till att vi spenderar alltför lite tid i naturliga miljöer, där varje person kan få den dos av dagsljus man behöver. Här listar Vården.se 5 saker att göra i solljuset under sommaren 2023.

En brygga vid en sjö

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Apoteket samt Hemtex

Sommaren är mångas favorithögtid – och det kanske inte är så konstigt med tanke på att värmen stiger, och man kan göra roliga sommaraktiviteter som att bada, sola samt äta frukost på balkongen.

Solen gör dessutom att man mår bättre. Här är några positiva hälsoeffekter som solen bidrar med:

  • Solen ger gratis D-vitamin
  • Solen höjer ditt humör
  • Depression minskar under sommaren
  • Dina energinivåer ökar när solen skiner på dig

5 mysiga saker att göra sommaren 2023

Att sommaren är kort har nog inte undgått någon. Därför kan det vara bra att i god tid planera roliga saker att göra utomhus i solen! Här tipsar vi om 5 saker man kan göra när solen är framme sommaren 2023.

  1. Kajak

Att paddla kajak är en fantastiskt givande och trevlig aktivitet som passar utmärkt en varm sommardag. Det är lätt att få in tekniken, och det kan bli ett riktigt äventyr om man väljer att ta sig ut på havet!

  1. Hängmatta

En hängmatta i trädgården – blir det mer sommar än så? Hängmattan är perfekt för naturnära sömn eller vila under sommaren, långt ifrån stressen man kanske annars har i det vardagliga livet.

Denna hängmatta av bomull är perfekt för avkoppling och finns i vit samt blå färg! Köp här för endast 350 kr!

  1. Camping

Campinglivet lockar allt fler och är ett perfekt sätt att njuta av alla slags miljöer som den svenska naturen har att erbjuda! Det kryllar dessutom av campingplatser i Sverige, så det är bara att välja och vraka sommaren 2023!

Är man ute i den svenska naturen på sommaren kan det vara smart att ta med sig myggspray för att undvika myggbett. Köp denna spray som är effektiv mot både myggor och fästingar för endast 129 kronor!

  1. Minigolf

Sedan minigolf kom från USA 1932 har det hunnit bli en riktigt sommarklassiker i Sverige! Minigolfbanan är ett perfekt ställe att tillbringa en varm sommardag på.

  1. Beachvolleyboll

Ta vara på sommaren och kombinera träning, sol och umgänge genom att spela volleyboll på stranden. Beachvolley är en rolig, social sport som ger dig bra allsidig träning och som passar de flesta!

Sola med försiktighet

Även om solandet kan kännas underbart finns det potentiella risker med att exponera sig för solens strålar, till exempel ökar risken för Malignt melanom (Hudcancer) när man är ute i solen.

UV-strålningen från solen på en solig sommardag i Sverige är väldigt stark. Därför är det viktigt att sola med försiktighet, man bör även använda solskyddsfaktor.

Det rekommenderas att man söker skugga mellan klockan 11 och 15 – och undviker solen när den är som starkast. Barn under ett år bör inte utsättas för direkt solljus och småbarn bör skydda huden från solen med kläder samt solskyddsfaktor. 

Den här solskyddsfaktorn är mycket hög med SPF50+, och är anpassad för barns känsliga hud i en praktisk sprayflaska för lätt applicering. Den är extra vattenresistent och lämplig för barn från 3 månader. Köp här för endast 231 kronor!

Kommentera gärna nedan om ni har några mysiga aktiviteter inplanerade för sommaren 2023. 

Källor:

Time.com

Ambera.com


Publicerad: 15 juni 2023 kl 08:53
Uppdaterad: 15 juni 2023 kl 09:07

Författare:

Skriv kommentar