I Malmö ligger snittbetyget för vårdcentraler på 3.41, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din vårdcentral? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och vårdcentraler i Malmö. 14
Att välja vilken vårdcentral i Malmö du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra vårdcentraler baserat på vad deras patienter faktiskt tycker. Vi utgår ifrån betyg som patienterna själva satt och Nationella patientenkäten.
De vårdcentraler med bästa snittbetyg i Malmö på Vården.se är:
great clinic and staff! I am pleased ! special thanks to my doctor Ali Sabri! he is one of the best doctors in Sweden!
– Milena G., Bellevue Vårdcentral, Malmö
Allt var perfekt, mycket bra!!
– Isabella C., Mobilia Vårdcentral, Malmö
jag har fått alltid professionellt behandling. Bästa vårdcentralen jag har varit på. Jag är mycket nöjd.
– Peter A., Rosengårdskliniken, Malmö
Har blivit mycket väl mött och sedd, vilket jag saknade på min förra vårdcentral. Jättenöjd att jag bytte hit
– Titti S., Vårdcentralen Limhamnsläkarna, Limhamn
Jag som är livrädd för läkare, sjukhusbesök och allt som har med det att göra, fick en SÅ bra upplevelse.
Min sjuksköterska lyssnade in mig, mötte mina känslor, förklarade, pratade och lugnade.
Jag har aldrig fått så fin hjälp på någon vårdcentral tidigare.
– Tea W., Vårdcentralen Sorgenfri
Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa vårdcentraler:
Vårdcentralen är dit du i första hand ska vända dig om du blivit sjuk eller upplever symtom som inte är akuta. Det finns över 1500 vårdcentraler i Sverige idag och du har rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill. Vanliga besvär som du kan få hjälp med på vårdcentralen är till exempel
På vårdcentralen jobbar läkare som är specialiserade inom allmänmedicin. För det mesta får du träffa en läkare när du kommer till vårdcentralen, men beroende på vad du har för besvär kan du ibland få hjälp av en sjuksköterska eller distriktssköterska. På många vårdcentraler jobbar också fysioterapeuter, arbetsterapeuteter, kuratorer och psykologer.
Om du vill kan du välja en vårdcentral där du får din huvudsakliga vård. Det kallas för att lista sig. När du listar dig registreras du på den vårdcentral som du valt och får ofta en specifik läkare som du träffar varje gång du går dit. Det brukar kallas för att du har en husläkare.
Du kan när som helst byta vårdcentral om du inte är nöjd. Det gör du helt enkelt genom att lista dig på den vårdcentral som du vill byta till.
Hur mycket det kostar att besöka vårdcentralen varierar mellan olika regioner. Det kan också bero på hur gammal du är och vilket typ av besök du gör. Det finns en gräns för hur mycket du behöver betala för vården per år, så om du behöver mycket vård kan du få ett frikort. Det talar om att du inte behöver betala för din vård i ett år från det att du fått kortet.
Det kan variera mellan olika vårdcentraler hur du enklast kommer i kontakt med dem. Ofta finns det möjlighet att både boka tid och lista sig online. På vissa vårdcentraler går det endast att boka tid via telefon. Du hittar kontaktuppgifter till respektive vårdcentral i listan ovan.