Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Bli av med lokala fettdepåer med CoolSculpting

CoolSculpting är en icke-kirurgisk behandling som används för att avlägsna oönskat fett på kroppen. Vi har intervjuat Alexandra Berly, diplomerad kostrådgivare och certifierad CoolSculptingbehandlare på Hudläkargruppen Stockholm, för mer information om fettfrysningsmetoden.

frost och kyla

Så fungerar CoolSculpting

CoolSculpting innebär att man med hjälp av kontrollerad kyla tar bort fettceller. Under behandlingen, som tar ungefär 35 minuter, läggs en geldyna och en applikator på området som ska behandlas. Applikatorn suger sedan in behandlingsområdet i applikatorskålen och tillför därefter kyla under kontrollerade former. Maskinen har ett inbyggt säkerhetssystem som gör att inga frysskador kan uppstå.

– Kroppens fettceller är extra känsliga för kyla och när man tillför kylan så kristalliseras fettcellerna och dör, säger Alexandra Berly. Sedan transporterar kroppen gradvis bort de döda hudcellerna via lymfsystemet vilket gör att fettdepån minskar och ger en naturligt skulpterad kropp.

Resultatet efter en behandling brukar ses efter fyra veckor, men optimalt resultat ses efter tre månader. Mellan 20-25 % av fettlagret reduceras per behandling och resultatet är permanent. Behandlingsmetoden är effektiv och skonsam, och påverkar inte hudstrukturen eller muskelvävnad.

Olika munstycken för olika behandlingsområden

CoolSculpting kan användas för behandling av många områden. Det går att behandla mage, kärlekshandtag, armar, armhålor, insida och utsida lår, knän, bh-valkar, manligt bröst och haka. CoolSculpting har olika munstycken som är utformade för att kunna passa alla områden.

– Inför en behandling gör vi alltid en konsultation då jag undersöker området och går igenom patientens allmänna hälsa, säger Alexandra. Sedan gör vi upp en skräddarsydd behandlingsplan för att kunna ge bästa möjliga resultat. Varje patient är unik och ibland kan flera behandlingstillfällen behövas för att ge den önskade estetiska effekten.

konsultation hos hudläkargruppen

Varför ska man välja CoolSculpting?

CoolSculpting är en unik behandlingsmetod som är patenterad tack vare sin speciella säkerhetsmekanism som förhindrar frysskador. Det är också den enda produkten av sitt slag som är godkänd av Food and Drug Administration (FDA).

Med över 70 vetenskapliga studier och över fem miljoner behandlingar så kan CoolSculpting ses som en mycket effektiv och säker produkt. Det är ett varumärke som endast finns på kliniker och behandling sker alltid med en läkare närvarande.

Text: Moa Wikström

14:02 - 29 nov, 2017

0 Kommentarer

Det vore ju himla kul om du blev den första att lämna en kommentar.

Skriv kommentar

Kul! Du vill skriva en kommentar. Det är toppen! Du kanske undrar varför kommentaren inte visas direkt?
Det är för att vi vill undvika spam och måste därför godkänna kommentaren först. Tack för din kommentar!