Reseapoteket – 10 produkter du behöver ha med dig i sommar

Reseapoteket – 10 produkter du behöver ha med dig i sommar

2023-07-11 | Allmän hälsa, Nytt på Vården.se

Sommaren är här och det innebär semestertider. Men med sommaren kommer också värme, mygg och vissa hudproblem. Därför har vi samlat 10 produkter från Apotekskollen som alla är ett måste i reseapoteket – oavsett om du befinner dig i stugan eller utomlands, eller till sjöss i segelbåten. Läs mer här!

En solhatt och badtofflor på stranden.

Inlägget är reklam och innehåller annonslänkar

Är du rustad för sommaren? Här listar vi 10 produkter från Apotekskollen som gör dig redo för sommarens alla äventyr – från solskyddsmedel, insektsmedel till återfuktande krämer som alla brukar komma väl till hands. 

1.  Myggmedel som skyddar mot mygg och knott

Sommaren är också myggornas tid. Håll myggen borta med ett effektivt myggmedel som skyddar mot både mygg och knott. Här kan du köpa detta myggmedel.

2.  Skavsårsplåster

De nya sommarskorna kan lätt leda till skavsår på fötterna. Skavsår på fötterna kan vara både smärtsamma och jobbiga. Men låt inte skavsår bli en sommarplåga – med dessa skavsårsplåster kan du enkelt lindra och förebygga skavsår.

3. Solskyddsspray mycket högt skydd

Sol och bad hör till sommaren – men kom ihåg att använda solskydd för att skydda dig mot solens strålar. Köp detta solskyddsspray med mycket högt skydd (SPF 50+)!

4. Brustabletter – vätskeersättning

Det är viktigt att dricka mycket vatten under heta sommardagar. Men ibland blir man mer uttorkad och har kanske inte tillräckligt med vatten till hands. Med dessa brustabletter kan du enkelt och snabbt tillföra kroppen vätska och salter för en varm och aktiv sommar!

5.  Lösning som lindrar klåda och sved

Har myggen varit framme? När du har blivit biten av mygg, geting eller annan insekt kan denna lösning baserad på ett växtextrakt ge snabb lindring! Produkten är smidig att ha med i väskan och stryka på efter bett.

6. Antihistamin vid pollenallergi

För många är sommaren synonym med pollenallergi. Torra ögon, rinnande näsa, trötthet och hosta? Många av dessa besvär kan lindras med receptfria antihistamintabletter.

7. Öronvaxlösande medel

Ett annat sommarrelaterat besvär är vaxpropp i öronen, som kan uppstå efter frekventa bad i pooler eller havet. En vaxpropp kan göra ont och leda till försämrad hörsel. För att lösa upp en vaxpropp kan du använda dig av öronvaxlösande medel.

8.  Gel med Aloe Vera

​​Solsveda, insektsbett och brännässlor? Då kan en svalkande och återfuktande gel med Aloe Vera vara bra för att lindra besvären.

9. Sårdesinfektion

Om du eller ditt barn skadar sig under sommaren är det bra att göra rent såret med en desinficerande tvättlösning. Det är viktigt att desinficera såret för att döda bakterier, till exempel om du ramlar i grus och får smuts i såret.

10. Plåster

Liksom sårdesinfektion är det lika viktigt att ha med sig plåster om olyckan är framme. Det finns mängder av typer att välja mellan – kanske är plåster med mönster något för barnen?

Saknar du något i vår lista som du behöver inför semestern? Du vet väl att Apotekskollen listar 25 olika produktkategorier, och tusentals produkter. Där kan du också se vilka produkter som är populära, och jämföra priser mellan olika apotek – så att du kan hitta dina sommarfavoriter för semestern till lägst pris! 


Publicerad: 11 juli 2023 kl 10:27
Uppdaterad: 11 juli 2023 kl 10:27

Författare:

Skriv kommentar