Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

MiraDry® – en effektiv svettbehandling

Innehåll från Hudläkargruppen.

Överdriven svettning kan vara besvärande i många sammanhang, men det finns behandling att få. MiraDry® är en av de senaste teknikerna, som med hjälp av mikrovågor förstör svettkörtlarna och minskar svettningen – permanent.

Droppande vätska

Vad är miraDry®?

MiraDry® är en behandling mot överdriven svettning under armarna. Det är en ny teknik som kan användas för att bli av med obehag och odör.

– MiraDry® är en behandling för alla som besväras av sin svettning, oavsett mängd på svettningen, säger Malin Ridderström, Specialistsjuksköterska på Hudläkargruppen i Stockholm.

MiraDry® använder sig av mikrovågsteknik och förstör svettkörtlarna genom värmevågor. Samtidigt kyler maskinen huden för att undvika ytliga hudskador under behandlingen.

– Resultatet är bestående och för cirka 80 % av patienterna behövs endast en behandling för att uppnå önskad effekt, berättar Malin Ridderström. Vissa patienter kan dock behöva två behandlingar med ett par månaders mellanrum.

Hur går svettbehandling med miraDry® till?

Behandlingen tar cirka 1–1,5 timme och innebär inga kirurgiska ingrepp. Innan behandlingen påbörjas ges du lokalbedövning i armhålorna för att minimera smärta. Man gör även markeringar i armhålan med hjälp av en mall, för att vara säker på att hela området kommer att behandlas. Efter det kan behandlingen sätta igång.

– En armhåla i taget behandlas med ett antal placeringar av miraDry®-maskinens hand-enhet, berättar Malin Ridderström på Hudläkargruppen. Maskinen läser av mallen exakt, så att inte samma område behandlas två gånger.

Bord med stolar hos Hudläkargruppen

Snabb återhämtning efter behandlingen

Behandlingen har inga större komplikationer och du kan vanligtvis återgå till dina vanliga aktiviteter redan dagen efter.

– Man bör dock undvika hårdare träning och exempelvis bastubad och simning första veckan efter behandlingen, säger Malin på Hudläkargruppen. Ett visst obehag med svullnad och rodnad i det behandlade området är vanligt och kan bestå ett par veckor, men försvinner gradvis.

För att minimera eventuellt obehag rekommenderar Hudläkargruppen att du tar värktabletter de första dagarna efter behandlingen. Du märker minskningen av svettningen ganska omgående efter behandlingen men en liten, normal mängd svettning kommer alltid att finnas kvar.

MiraDry® jämfört med botulinumtoxin

Det finns många fördelar med miraDry® som behandlingsmetod. Har du till exempel testat behandling med botulinumtoxin mot svettning är miraDry® i jämförelse mer effektivt, eftersom du vanligtvis inte behöver upprepa behandlingen.

– Jämfört med svettbehandling med botulinumtoxin så har du sparat in din miraDry®-behandling på mindre än tre och ett halvt år, och kan glädja dig åt ett bestående resultat, säger Malin Ridderström.

Innehåll från Hudläkargruppen.

13:37 - 04 okt, 2018

0 Kommentarer

Det vore ju himla kul om du blev den första att lämna en kommentar.

Skriv kommentar

Kul! Du vill skriva en kommentar. Det är toppen! Du kanske undrar varför kommentaren inte visas direkt?
Det är för att vi vill undvika spam och måste därför godkänna kommentaren först. Tack för din kommentar!