Vad Àr Ängest?
Ă
ngest Àr en kÀnsla av oro eller rÀdsla som kan uppstÄ utan en tydlig orsak och beror pÄ kroppens stressreaktion.
Hur kan man behandla Ängest?
Ă
ngest kan behandlas med kognitiv beteendeterapi (KBT), lÀkemedel och förÀndringar i livsstilen.
Vad kostar behandling av social fobi?
Behandling av social fobi kostar 1300 kr.
Hur fungerar Internetbehandling KBT (IKBT)?
IKBT Àr en digital behandling dÀr du fÄr tillgÄng till KBT via internet, vilket kan passa dem som föredrar att fÄ hjÀlp hemifrÄn.
Vad Àr paniksyndrom?
Paniksyndrom Àr en Äkomma dÀr du har Äterkommande panikattacker och en rÀdsla för att dessa ska Äterkomma.
Kan jag bli av med Ängest pÄ egen hand?
Ja, genom att Àndra dagliga vanor som sömn, kost och fysisk aktivitet kan du minska Ängest.
Vad kostar behandling av Ängest?
Behandling av Ängest varierar mellan 1250 och 1300 kr.
Vilka Àr symptomen pÄ en panikattack?
Symptom pÄ en panikattack inkluderar yrsel, snabb puls, svettningar och kÀnslan att tappa kontrollen.
Vad Àr social Ängest?
Social Ängest innebÀr en stark rÀdsla för negativ uppmÀrksamhet eller bedömning i sociala sammanhang.
Vilka fysiska symptom kan Ängest ge?
Ă
ngest kan ge symptom som hjÀrtklappning, yrsel, tryck över bröstet och svettningar.
Hur pÄverkar KBT behandlingen av Ängest?
KBT hjÀlper genom att förÀndra negativa tankemönster och beteenden som vidmakthÄller Ängest.
Vad innebÀr hÀlsoÄngest?
HÀlsoÄngest innebÀr en överdriven rÀdsla för att vara eller bli sjuk, ofta baserat pÄ feltolkning av kroppsliga signaler.
NÀr bör jag söka vÄrd för min Ängest?
Sök vÄrd om din Ängest pÄverkar ditt dagliga liv eller om du anvÀnder skadliga sÀtt för att hantera den.
Vad Àr PTSD?
PTSD Àr ett ÄngesttillstÄnd som utvecklas efter traumatiska hÀndelser och inkluderar Äterupplevande av traumat.
Vad utmÀrker en specifik fobi?
En specifik fobi Àr en stark rÀdsla för ett specifikt föremÄl eller situation, som pÄverkar personens dagliga liv.