Blödningsrubbningar

Vad innebär blödningsrubbningar?Exempel på blödningsrubbningar kan vara riklig eller oregelbunden mens, mellanblödningar eller helt uteblive...

Boka tid hos EsterCare - Digital Gynekologmottagning för Blödningsrubbningar.

från 100kr

Vad innebär blödningsrubbningar?

Exempel på blödningsrubbningar kan vara riklig eller oregelbunden mens, mellanblödningar eller helt utebliven mens.

Vad räknas som riklig mens?

En normal blödningsmängd under en menstruation är mindre än 80 ml, mer än så definieras som riklig mens. Det är ofta svårt att själv mäta eller uppskatta sin blödning men om man blöder i mer än 7 dagar, om man behöver dubbla skydd, behöver byta skydd ofta, om blödningen består av klumpar eller koagulerat blod eller om man behöver byta skydd nattetid är det tecken på riklig blödning.

Vad räknas som regelbunden mens?

Det finns stora variationer i hur en menstruationscykel ser ut och ändå definieras som regelbunden eller normal. En normal cykel kan vara allt mellan 21-35 dagar lång och mensen kan komma 3 dagar före eller efter beräknad datum och fortfarande definieras som regelbunden. När mensen inte kommer regelbundet kan det ha flera olika anledningar, det kan bero på stress, graviditet, sjukdom, läkemedel eller någon annan typ av hormonell rubbning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Blödningsrubbningar kan bero på många olika orsaker och det kan därför vara bra att ta reda på anledningen. Boka en tid hos en av våra duktiga gynekologer om du vill ha råd, vård eller behandling.

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som EsterCare - Digital Gynekologmottagning erbjuder.

EsterCare - Digital Gynekologmottagning
Välkommen till EsterCares digitala gynekologmottagning!  EsterCare grundades ur en frustration över kvinnors livskvalitet. Vi brinner för att tillgängliggöra kvinnovården för alla som behöver vård, råd och behandling. Många problem som rör kvinnokroppen går att få hjälp med utan att det behövs en fysisk undersökning. Vad EsterCare kan hjälpa dig med Vi kan hjälpa dig med klimakteriebesvär, blödningsrubbningar, PMS/PMDS, PCOS, endometrios, infektioner, sköldkörteln, fertilitetsrådgivning, preventivmedelsrådgivning, vulvasmärta & hormonell migrän.  I vår app får du snabbt hjälp via videomöten av våra erfarna gynekologer, oavsett var i landet du bor. Vi är anslutna till regionen så hos oss betalar du enbart en patientavgift. Högkostnadsskydd samt frikort gäller hos oss.

3.9
Marie L.
1 jun, 2025
Uselt vårdbesök. Otrevlig läkare som idiotförklarade mig i princip. Så denna tjänst kommer jag aldrig nyttja igen.
Marianne E.
1 apr, 2025
Vilken fantastisk gynekolog Therese Aaltonen är. Jag blev så oerhört vänligt och bra bemött. Fräscha lokaler och korta väntetider också. Hit går jag gärna igen.

Vi jobbar här

Helena Graflund Lagercrantz