Borås Vårdcentral och BVC är en modern vårdcentral mitt i Knalleland, där vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för att möta dina vårdbehov. Vårt mål är att ge snabb, professionell och trygg vård med patientens behov i centrum, alltid med kontinuitet och omtanke. Hos oss hittar du erfarna distriktsläkare och distriktssköterskor, samt specialiserade sjuksköterskor inom astma/KOL och diabetes som ger dig stöd i din vardag. Vi erbjuder även en omfattande BVC-avdelning med hälsoundersökningar, vaccinationer och rådgivning om ditt barns utveckling fram till förskoleåldern. För dig som söker stöd för psykisk hälsa har vi både samtalsmottagning och psykologmottagning. Här kan du få professionell hjälp med att hantera stress, ångest eller andra livsutmaningar. Vår rehabkoordinator finns dessutom tillgänglig för att stödja dig genom hela din rehabiliteringsresa, från planering till återgång i arbete. Vi är här för dig och din hälsa. Välkommen till Borås Vårdcentral och BVC, vård med omtanke och kvalitet!
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
69.1av 100
Helhetsbetyg 2024
±14.0 konfidensintervall
42 svar (29% svarsfrekvens)
79.5 nationellt medel (41% svarsfrekvens)
Dimensioner
Helhetsintryck72.8±14.1Medel 80.1
Emotionellt stöd62.4±16.5Medel 76.6
Delaktighet och involvering65.1±14.6Medel 79.8
Respekt och bemötande75.0±13.1Medel 85.5
Kontinuitet och koordinering63.9±14.5Medel 72.6
Information och kunskap66.0±14.3Medel 76.5
Tillgänglighet76.0±12.9Medel 82.6
Markering visar nationellt medelvärde.
Borås Vårdcentral får beröm för sitt trevliga bemötande, snabba tider och fräscha lokaler. Många patienter uppskattar den erfarna personalen och tydlig hantering av behandlingar. Dock förekommer klagomål på bristande journalhantering och en del stressad personal. Betydande kritik riktas mot vissa läkare för att vara svåråtkomliga eller ibland ogina i sin kommunikation, vilket kan påverka patienter med mer komplexa behov.