Bli av med din smärta med hjälp av laserbehandling

2021-02-02 | hälsa

Lider du av smärta i kroppen? Då är du inte ensam. Det finns många vanliga sjukdomar och besvär som orsakar smärta i kroppens muskler och leder. Ett sätt att behandla smärtan är genom medicinsk laserbehandling, vilket Medicinskt Lasercentrum i Stockholm är specialiserade på. Här berättar vi mer om fördelarna med medicinsk laserbehandling och några av de vanligaste behandlingarna.

Vad är medicinsk laserbehandling och hur går det till?

“Medicinsk laser är en effektiv metod mot smärttillstånd och inflammationer i kroppens muskler och leder”, berättar Tina Qvist, Laserterapeut och Leg. sjuksköterska på Medicinskt Lasercentrum

Under en laserbehandling stimulerar man cellerna och kroppens naturliga läkningsprocess med hjälp av laserljus. Laserljuset lindrar smärta och gör att kroppen snabbare återhämtar sig. Behandlingen tar mellan 5-30 minuter, beroende på vilket område som ska behandlas. Under behandlingen belyser man olika punkter kring smärtområdet med laser under en viss tid. Ibland räcker det med en laserbehandling och ibland kan det behövas fler.

Idag är det vanligt att bland annat sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer använder medicinsk laser för att lindra både kroniska och mer akuta besvär, såsom nacksmärta, diskbråck och artros. Medicinskt laserbehandling är en beprövad metod och har en bevisad smärtlindrande effekt.

Laserbehandling av artros

Artros är den vanligaste formen av reumatisk ledsjukdom i Sverige och man räknar med att ungefär 800 000 personer har artros i Sverige idag. Artros kännetecknas av att man blir stel, får minskad rörlighet och smärta i lederna. Eftersom artros är en kronisk sjukdom så går den inte att bota, men medicinsk laserbehandling har visat sig ge goda resultat när det gäller att lindra smärtan. 

Laserbehandling av hälsporre

Har du problem med återkommande hälsporre? Hälsporre uppkommer när senan under foten är överbelastad. Smärtan är obehaglig och kan kännas extra intensiv när du vilat och sedan använder foten. Medicinsk laserbehandling under hälen kan vara effektivt för att lindra smärtan som uppkommer från hälsporre.

Laserbehandling av ryggskott

Visste du att 8 av 10 personer drabbas av ryggskott vid någon tidpunkt i livet? Ibland är besvären kortvariga och ibland håller de i sig längre. Om du har drabbats av ett ryggskott som är smärtsamt och begränsar din vardag så kan medicinsk laserbehandling på utvalda delar av ryggen lindra besvären.

Laserbehandling av nackspärr

Nackspärr är mycket vanligt och drabbar de flesta någon gång i livet. Nackspärr kännetecknas av att du blir stel och får ont i nacken. Det kan bero på att du har sovit i en obekväm position eller gjort en snabb rörelse med huvudet, men i vissa fall kan nackspärr uppstå utan någon särskild anledning. Genom att behandla nacken med medicinsk laser kan man effektivt lindra smärtan i nacken. 

Boka behandling redan idag och läs mer om Medicinskt Lasercentrum här.

Källor:

Skadekompassen.se

1177

Doktorn.com

Reumatikerförbundet


Publicerad: 2 februari 2021 kl 09:52
Uppdaterad: 2 februari 2021 kl 09:54

Författare:

Skriv kommentar

För att skicka in din kommentar måste du godkänna Allmänna villkor och vår Integritetspolicy. För att skicka in din kommentar måste du godkänna vår policy för bloggkommentarer.