Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Testa din hörsel online hos Audika

Innehåll från Audika.

Upplever du problem med hörseln och har funderat på att göra ett hörseltest men inte kommit till skott? Då kan du göra ett enkelt hörseltest online hos Audika! Det kan ge en indikation på hur du hör och om det är dags att boka in ett komplett hörseltest på en hörselklinik.

Varför ska man göra ett hörseltest online?

Det är vanligt att det första tecknet på att hörseln börjar försämras är att det blir allt svårare att urskilja tal i bullriga miljöer. Det är också vanligt att närstående märker att en person börjar få svårare att exempelvis delta i konversationer när många pratar samtidigt. Många drar sig från att boka in ett hörseltest i tron om att man endast behöver testa hörseln och kan få hjälp om man hör väldigt dåligt.

Om du upplever situationer där du ofta får be personer repetera vad de sagt, kan du enkelt göra ett snabbt hörseltest online. Då får du en första indikation på hur du hör – hemma i soffan.

– Med ett enkelt hörseltest online får du svar på om det kan vara så att det är dags att göra ett komplett hörseltest hos en legitimerad audionom, säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika. Du gör helt enkelt en snabbkoll av din hörsel.

Så går ett hörseltest online till

Du kan göra Audikas hörseltest online så länge du har tillgång till en dator, surfplatta eller mobil och ett par hörlurar. Testet består av tre delar: självutvärderingsfrågor, tontest och lyssningstest med mycket bakgrundsljud. Online hörseltest som kombinerar självutvärderingsfrågor med lyssningstest av situationer med mycket bakgrundsljud är bra eftersom de kan testa förmågan att urskilja tal i stökiga miljöer. De ger helt enkelt en bättre bild av om det kan finnas en indikation på att hörseln är nedsatt. Ett hörseltest online är dock inte likvärdigt med att göra ett komplett hörseltest hos en legitimerad audionom.

Testet visade en indikation på nedsatt hörsel – vad gör jag nu?

Om testet visar en indikation på nedsatt hörsel rekommenderar Audika att du bokar tid för ett komplett hörseltest på en hörselklinik.

– Vår rekommendation är att boka in en tid hos oss, så att en av våra audionomer kan göra en noggrann undersökning av din hörsel, berättar Mahsa på Audika. Du får reda på hur du hör, vad du eventuellt inte hör och varför. Du får också information om det är så att ett hörselhjälpmedel kan vara aktuellt för dig.

Tveka inte att testa din hörsel!

En hörselnedsättning kan påverka ditt liv – men det finns hjälp att få. Genom att behandla din hörselnedsättning blir det möjligt att behålla ett aktivt och socialt liv utan att ditt välmående eller din livskvalitet påverkas. Gå på caféer och restauranger igen, få möjlighet att höra vad andra säger utan att behöva fråga om och delta i konversationer där många pratar samtidigt. Tveka inte att testa din hörsel, det finns många fördelar med att behandla en hörselnedsättning. Om du inte testat din hörsel tidigare, kan du börja med att göra ett hörseltest online. Klicka här för att gå till testet och läsa mer!

Författare: Karin Sjödahl, Webbredaktör på Vården.se
Granskad av: Agnes Nilsson, Digital strateg på Audika

Innehåll från Audika.

11:55 - 10 feb, 2020

0 Kommentarer

Det vore ju himla kul om du blev den första att lämna en kommentar.

Skriv kommentar

Kul! Du vill skriva en kommentar. Det är toppen! Du kanske undrar varför kommentaren inte visas direkt?
Det är för att vi vill undvika spam och måste därför godkänna kommentaren först. Tack för din kommentar!