Medicinskåpet – Det här bör du alltid ha hemma!

Innehåll från MEDS.
2020-11-26 | apotek, hälsa

Att ha tillgång till enkla och effektiva mediciner och andra produkter kan underlätta mycket när olyckan är framme och du behöver snabb lindring. Här får du lite tips på sådant som kan vara bra att alltid ha i sitt hemma-apotek, och vad du bör tänka på när du fyller medicinskåpet.

Snabb lindring utan konstigheter

Det är lätt att små olyckor händer när man minst anar det. Du kanske ramlar och skrapar upp knät eller känner av en förkylning som börjar sänka dig. Då är det bra att ha de mest nödvändiga produkterna hemma, så du själv kan behandla och slippa att bli värre sjuk.

Produkter som är bra att ha hemma är sådant som snabbt ger lindring och behandlar det drabbade området utan några konstigheter.

– Lätt, snabbt och lindrande kan man säga är det som beskriver de produkter som ska finnas med i medicinskåpet, säger Emilia Sandell på MEDS Apotek. Produkterna ska vara enkla att få i sig och passa alla i familjen.

5 måsten för medicinskåpet

Smärtstillande. Smärta kan hindra mycket i vardagen och vi har väl alla någon gång drabbats av en plötslig huvudvärk som hindrar våra planer. I de flesta fall kan du få god lindring av receptfria mediciner och det finns många olika varianter att välja bland.

MEDS rekommenderar: Alvedon, Pamol, Treo, Panodil.

Sårrengöring/alcosprit. Det är lätt hänt att få mindre sår, utan att man gör något särskilt dramatiskt. Har du sårrengöring hemma kan du underlätta läkningen och undvika värre infektioner som kräver läkarvård, genom att hålla rent såret från början.

MEDS rekommenderar: Dags sårskölj, Aco Alsollösning, Descutan, Salvequick Wound Cleanser.

Plåster/skavsårsplåster. Vem har inte gått omkring en hel dag i nya skor och drabbats av smärtsamma skavsår? Eller slint med kniven när man hackat lök och fått ett sår på fingret? Plåster är en otroligt användbar produkt och bör finnas i allas medicinskåp!

MEDS rekommenderar: Salvequick, Hansaplast, Leukoplast, Compeed.

Förebyggande mot förkylning. Att bli förkyld är aldrig roligt, och något som de flesta nog helst skulle undvika. Så när du börjar känna dig hängig och halsen börjar göra ont kan det vara en bra idé att ha något hemma som kan stoppa förkylningen, innan du ligger utslagen på soffan.

MEDS rekommenderar: Kan Jang, ColdZyme munspray, Echinagard.

Ögonskölj. Att få in smuts i ögonen kan vara otroligt smärtsamt och ibland är det inte lätt att få ut den när den väl ligger där och skaver. Då är det perfekt att ha någon form av ögonskölj hemma för att underlätta processen!

MEDS rekommenderar: Drop-it, Plum ögondusch.

Många kartor med piller

Utgå alltid från dina egna behov

Även om det finns många produkter som är bra för de flesta att ha hemma, så är det också viktigt att utgå från sig själv och sin familj när man fyller sitt medicinskåp.

– Det som fungerar för ens vänner behöver inte nödvändigtvis fungera för en själv, säger Emilia på MEDS. Har ni specifika allergier, svårigheter att svälja piller eller lätt för att skrapa upp rejäla sår kan ni behöva se över var behoven ligger.

Hos MEDS kan du beställa hem alla produkter som vi har tipsat om. De levererar inom 1–2 timmar i Stockholm och 1–2 dagar i övriga Sverige.


Publicerad: 22 augusti 2018 kl 11:04
Uppdaterad: 26 november 2020 kl 16:11

Skriv kommentar

För att skicka in din kommentar måste du godkänna Allmänna villkor och vår Integritetspolicy. För att skicka in din kommentar måste du godkänna vår policy för bloggkommentarer.
Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.