Känner du att du påverkas negativt av dina tankar? Att oro, ångest, ältande eller övertänkande tar upp för mycket plats i vardagen – även när du egentligen vill fokusera på annat? Många som söker till mig beskriver just denna känsla av att fastna i sina egna tankemönster och inte ha kontroll över tänkandet.
I mitt arbete använder jag främst Metakognitiv terapi (MCT) – en modern och effektiv terapiform med starkt forskningsstöd för behandling av t.ex. oro, ångest, depression, stress och ältande. I stället för att analysera innehållet i tankarna fokuserar vi på hur du förhåller dig till dem, så att de gradvis får mindre inflytande över ditt mående.
Terapin är alltid individanpassad efter dig och din situation. Målet är inte att kontrollera eller förändra varje tanke. Istället är det att skapa större mental frihet, lugn och utrymme för det som är viktigt.
Jag arbetar bland annat med:
· Oro och övertänkande
· Ångest som t.ex. social ångest, panikångest & generaliserad ångest
· Ältande och grubblande
· Stress
· Självkänsla & Självförtroende
· Nedstämdhet och depression
Min särskilda nisch är personer som upplever att de påverkas negativt av sitt tänkande och känner att de inte har kontroll över sina tankar.
Metakognitiv terapi är en strukturerad behandling där du får konkreta verktyg för att förändra hur du relaterar till dina tankar. Många upplever snabbt att tankarna blir mindre påträngande och att måendet blir bättre.
Jag arbetar på ett tryggt, respektfullt och pedagogiskt sätt där vi hela tiden har fokus på praktisk förändring i din vardag. Som terapeut är jag accepterande, genuin och motiverad för att du ska få det bättre.
Jag är steg 1-utbildad terapeut och vidareutbildar mig kontinuerligt inom metakognitiv terapi. Arbetet sker under regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut. Jag har ett stort intresse för hur tankemönster påverkar vårt mående och hur vi kan skapa ett friare och mer balanserat förhållningssätt till våra inre upplevelser.
Mottagningen är en metakognitiv terapi (MCT) mottagning som ligger på Södermalm i Stockholm. Terapin kan ske på plats eller online, beroende på vad som passar dig bäst.
För att kunna berätta om varför du vill gå i terapi, säga hej, ställa frågor och kanske framförallt känna efter om det känns rätt så erbjuder jag ett första gratis konsultations samtal över telefon. För mig är det viktigt att det känns rätt för dig och om du inte vill fortsätta efter gratis konsultationen så är det verkligen helt ok.
Varmt välkommen att boka gratis förutsättningslös konsultation, ser verkligen fram emot att höra ifrån dig,
André.
Varmt välkommen till min terapimottagning på Södermalm i Stockholm. Vad kul att du hittat hit. Jag erbjuder professionell och individanpassad terapi på plats på Drakenbergsvägen 11 eller online – perfekt för dig som vill få stöd var du än befinne...
Inga omdömen ännu. Bli den första att berätta om din upplevelse!
Terapeut
Webbsida