Komplettera tandborstningen med tandstickor!

Innehåll från Plackers.
2020-11-05 | tandvård

Att borsta tänderna två gånger om dagen är inte alltid tillräckligt för att få en god munhälsa. Det är viktigt att också hålla rent mellan tänderna, där tandborsten inte kommer åt. Faktum är att tandtråd eller tandstickor utgör så mycket som 50 % av rengöringen.

Vad är tandstickor?

Tandstickor är en liten pinne som kan vara gjord av plast eller trä och som är anpassad för att passa mellan tänderna. Det är ett bra komplement till tandborstning och de kan användas varje dag.

En tandstickas funktion är, precis som tandtråd, att ta bort plack och matrester mellan tänderna och i hålrum omkring tändernas mellanrum. De är smidiga att ha med sig för att snabbt kunna göra rent mellan tänderna efter en måltid, men de kan också användas varje kväll som en del av din dagliga tandvårdsrutin för att förebygga bakterietillväxt under natten.

Fördelen med tandstickor

Tandstickor motverkar både karies och tandköttsinflammation på kort sikt och tandlossning på lång sikt. De kan även hjälpa mot dålig andedräkt eftersom det ofta beror på dålig rengöring mellan tänderna.

Tandstickor används även till att massera tandköttet vilket gör att blodcirkulationen ökar och tandköttet stärks, och de är även lätta att använda spontant lite då och då. De passar extra bra till personer med lite större mellanrum mellan tänderna eller till de som har tillbakadraget tandkött och fördjupade tandköttsfickor.

Det är bra att använda tandstickan innan tandborstning så att fluoret från tandkrämen kan verka även mellan tänderna.

Hur viktigt är det att komplettera tandborstningen?

Varje tand har fem ytor men tandborsten rengör bara tre av dem. Bakterier mellan tänderna är den främsta orsaken till tandköttsproblem och karies. Därför är det viktigt att hålla rent mellan tänderna och längs tandköttet.

Tänk på att förebyggande tandvård är den bästa tandvården. Vill du vara snäll mot dina tänder (och din plånbok!), ta då hand om dina tänder på bästa sätt genom att förebygga problem. Det är aldrig för sent att börja!

Plackers Gentle Picks

Plackers nya tandstickor har ett böjt skaft vilket gör att de anpassar sig efter hela munnen och når även de bakre tänderna. De rengör effektivt och skonsamt och det ingår en smart förvaringsask som är perfekt att ha med sig i väskan.

Plackers Gentle Picks


Publicerad: 28 september 2017 kl 10:42
Uppdaterad: 5 november 2020 kl 14:24

Författare:

Skriv kommentar

För att skicka in din kommentar måste du godkänna Allmänna villkor och vår Integritetspolicy. För att skicka in din kommentar måste du godkänna vår policy för bloggkommentarer.