Naprapatbehandling i Vallentuna

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Vallentuna som erbjuder Naprapatbehandling. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
618 mottagningar i närheten av Vallentuna
 
Naprapatlandslaget Stockholm Vallentuna

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Vallentuna Padel

795 kr 
Inga lediga tider den närmaste månaden
Naprapatgruppen Täby Centrum

820 kr
Naprapatlandslaget Täby

795 kr 
Roslagskliniken
4.9 (6)

fr. 450 kr 
Omega Naprapati
4.9 (224)
Naprapatlogik
4.9 (71)
Joylife Solna

820 kr
Naprapatstyrkan
4.4 (2)

695 kr 
Joylife Stockholm
4.9 (2)

820 kr
Agilokliniken Arenastaden
4.9 (3)

820 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Arenastaden

795 kr 
Stjärnkliniken Stockholm Solna

855 kr
Naprapatlandslaget Sundbyberg

795 kr 
Agilokliniken Hagastaden

860 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Östermalm

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Odenplan

795 kr 
Citynaprapaterna

780 kr
Rehabkliniken
4.9 (33)

890 kr
Stjärnkliniken Stockholm Stureplan

855 kr
Naprapatlandslaget Stockholm Stureplan

795 kr 
Stockholms RehabKlinik City
4.3 (1)

fr. 790 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Hötorget

795 kr 
Agilokliniken Norrlandsgatan

860 kr 
Agilokliniken City
5.0 (4)

860 kr 
Naprapat Doktorerna, City

690 kr
Naprapat Doktorerna, Bromma
4.9 (45)

690 kr
Muskelcentrum Sigtuna

fr. 830 kr
Agilokliniken Slussen

860 kr 

Smärtan beror oftast på spänningar i muskler och ligament och kan antingen ge kroniska eller akuta besvär.

Naprapaten utreder bakomliggande orsak men i sin behandling ligger fokus på symptom och att lindra och eliminera dessa.

Vid ett naprapatbesök är det vanligt att naprapaten använder sig av flera naprapatbehandlingar som kompletterar varandra och att man utför behandlingarna vid flera tillfällen för att få ett tillfredsställande och varaktigt resultat. Ibland får du även övningar av naprapaten som du ska göra hemma under och efter behandlingsperioden.

Olika naprapatiska behandlingar

Det främsta verktyget naprapaten använder sig av är sina händer och metoderna bygger på manuell terapi. Det finns flera olika naprapatbehandlingar och fördelen med detta är att behandlingen kan skräddarsys efter dina individuella behov. Vilka tekniker naprapaten använder sig av skiljer sig mellan olika kliniker.

Manipulation

Manipulation är en vanlig behandlingsmetod och innebär att naprapaten manuellt drar ut en led lite längre än vad den klarar själv. När den är i sitt ytterläge ger naprapaten en impuls genom att ge ett snabbt tryck med handen då ett klick kan höras.

Manipulation är ett effektivt sätt att återställa en leds normala funktion och göra att musklerna slappnar av vilket leder till minskad smärta. Tillstånd då manipulation används är exempelvis när en led har ”frusit fast” efter inflammation eller för att bryta upp ärrvävnad i muskelfästen.

Mobilisering

Mobilisering bygger på samma princip som manipulation: man drar ut leden så mycket det går. Skillnaden är att naprapaten inte ger den sista impulsen utan låter patienten själv arbeta tillbaka leden till utgångsläget. Detta arbete leder till att senspolarna i musklerna dras ut och tonus i musklerna hämmas vilket ger en avslappnad muskel.

Användningsområdet för mobilisering är samma som för manipulation.

Massage

Massage har väldokumenterade positiva effekter på musklers genomblödning och avslappning. Genom knådning och gnidning med händerna får naprapaten musklerna att slappna av.

Muskelpressur används vid överansträngda eller spända muskler. Behandlingen går ut på att ge ett tryck över den ömmande muskeln under en längre tid. Muskeln kommer tillslut ge med sig och detta leder till avslappning och smärtlindring.

TENS

Vid behandling med TENS fästs elektroder på huden och genererar svag ström. Genom att skicka in elektriska impulser till hudnära känsel- och muskelnerver stimulerar man hjärnan att aktivera kroppens egna smärtlindringssystem.

Användning av TENS är effektivt vid smärtlindring av både vävnads- och nervskada. Även positiva effekter vid akuta smärtor, som vid förlossning, efter operation eller vid smärta orsakad av kärlkramp har påvisats.

Akupunktur

Akupunktur har använts under mycket lång tid för att lindra smärta. Metoden går ut på att sätta in nålar ytligt på vissa punkter på kroppen vilket stimulerar nerver som går upp till hjärnan. Hjärnan i sin tur frisätter endorfin, kroppens eget morfin och resultatet blir minskad smärta, ökad genomblödning till vävnaden där nålen sitter och en avslappnad känsla.

Vanliga besvär som behandlas med akupunktur är smärta i vävnader, migrän, smärtor vid reumatologiska besvär och artrossjukdom.