BVC barnavårdscentral i Stockholms län

På vården.se kan du jämföra 158 BVC, barnavårdscentraler i Stockholms län. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
Barnens Meliva
Barnens Meliva logo
BVC barnavårdscentral
Vallentuna BVC
Vallentuna BVC logo
BVC barnavårdscentral
Barnhälsan Täby BVC Täby Kyrkby
Barnhälsan Täby BVC Täby Kyrkby logo
BVC barnavårdscentral
BVC Sju Systrar
BVC Sju Systrar logo
Vårdcentral
Barnhälsan Täby BVC Täby Centrum
Barnhälsan Täby BVC Täby Centrum logo
BVC barnavårdscentral
Barnhälsan Täby BVC Näsby Park
Barnhälsan Täby BVC Näsby Park logo
BVC barnavårdscentral
Enebybergs BVC
Enebybergs BVC logo
BVC barnavårdscentral
Danderyds BVC
Danderyds BVC logo
Vårdcentral
Lidingö BVC
Lidingö BVC logo
Vårdcentral

Vad har bvc, barnavårdscentraler i Stockholms län för snittbetyg?

I Stockholms län ligger snittbetyget för bvc, barnavårdscentraler på 3.71, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din bvc barnavårdscentral? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och bvc, barnavårdscentraler i Stockholms län.

Vilken bvc barnavårdscentral är bäst i Stockholms län?

Att välja vilken bvc barnavårdscentral i Stockholms län du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra bvc, barnavårdscentraler baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De bvc, barnavårdscentraler med bästa snittbetyg i Stockholms län på Vården.se är:

Så tycker patienter om bvc, barnavårdscentraler i Stockholms län

  • Vill tacka mycket Anne Wetterholm som är rehabkoordinator på Gustavsbergs vårdcentralen. Hon hjälpte mig mycket och har gjort ett suveränt jobb! Med vänlig hälsning, Anna (patient)

    – Anna L. Gustavsbergs vårdcentral

  • Mycket nöjd med bemötandet och vården av läkaren Hawre på Gustavsbergs vårdcentralen. Den här personen vill verkligen hjälpa patienten. Tack!

    – Anna L. Gustavsbergs vårdcentral

  • Väldigt väl omhändertagen av läkaren o förstående. Känner förtroende för denna vårdcentral. Trevlig personal

    – Ronnie B. Gustavsbergs vårdcentral

  • Snart blir det 2 år sen min älskade son föddes. För de första tre månader, kämpade jag med amning, sen fick jag hjälp av Sandra på amningsmottagning.. hon var väldigt hjälpsam och kunnig och om jag fortfarande ammar idag, är det tack till henne..

    – Dena H. Sollentuna amningsmottagning, Sollentuna

  • Har inte varit dit ännu men träffat en av deras läkare i samband med att jag blev tvungen att söka hjälp via akuten. Mitt val nu för vårdcentral känns helt självklar, läkare som honom räddar liv.

    – Kim W. Din Doktor i Märsta

Vilka bvc, barnavårdscentraler i Stockholms län har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga bvc, barnavårdscentraler i Stockholms län som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en bvc barnavårdscentral på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

BVC-kontrollerna innebär att man kontrollerar barnets tillväxt och utveckling samt ger råd och stöd till föräldrarna. Vid vissa tillfällen ges vaccination. Är ditt barn sjukt ska du inte kontakta BVC utan istället vända dig till din vårdcentral.

Ditt BVC, ditt val

Du gör bäst i att göra ditt val av BVC tidigt, redan under graviditeten. Då kommer det med i din journal när du är hos din barnmorska. Det går även bra att vänta med sitt val till efter förlossningen. Då bör du kontakta ditt val av BVC så fort som möjligt efter födseln. Inte helt ovanligt är att barnavårdscentralen gör ett hembesök hos dig med stöd och råd om barnhälsovård. Detta brukar ske 0-14 dagar efter födseln. När ni bestämt er för vilken barnavårdscentral ni vill gå till gäller det att registrerar er där. Detta sker väldigt enkelt genom att fylla i en blankett och sedan lämna direkt hos din barnavårdscentral eller posta den till dem. Om du mot all förmodan önskar byta till en ny, fyller ni i en ny blankett och lämnar den hos den barnavårdscentral ni önskar byta till.

Regelbundna besök på BVC

Antalet besök på BVC varierar beroende på vad ni har för behov. I början är besöker man BVC ganska ofta. När barnet blir lite äldre blir det också ganska glest mellan varje besök. Upp till det att barnet är 12 månader kan man har besökt BVC mellan 10 och 20 gånger. Hur täta besöken är och hur ofta ni vill träffa barnmorskan eller sköterskan är upp till er. Ni bestämmer tillsammans när ni kan och vill träffas. Varje besök brukar beräknas till mellan en kvart och en halvtimme. Då kontrolleras bland annat barnets vikt- och längdutveckling, men även vissa interaktioner och samspel med sjuksköterskan. Ett barns tillväxtkurva visar ganska väl hur ett barn mår. Till föräldrarna ges råd och information om sömn och amning, men även hur man klarar av vissa vardagssituationer. När det blir dags för vaccinationer för barnet är det även här det sköts. Grundvaccinering erbjuds alla barn och är kostnadsfri och frivillig. Dessa sker vid fem tillfällen på BVC och ofast av en sjuksköterska.

Föräldragrupper

På BVC brukar de nyblivna föräldrar erbjudas att gå med i en föräldragrupp. Här kan man utbyta erfarenheter och tips, men också bekanta sig och prata av sig med andra nyblivna föräldrar. Grupper för omföderskor finns också.