Vad är ångest?
Ångest är en känsla av oro eller rädsla som kan uppstå utan en tydlig orsak och beror på kroppens stressreaktion.
Hur kan man behandla ångest?
Ångest kan behandlas med kognitiv beteendeterapi (KBT), läkemedel och förändringar i livsstilen.
Vad kostar behandling av social fobi?
Behandling av social fobi kostar 1300 kr.
Hur fungerar Internetbehandling KBT (IKBT)?
IKBT är en digital behandling där du får tillgång till KBT via internet, vilket kan passa dem som föredrar att få hjälp hemifrån.
Vad är paniksyndrom?
Paniksyndrom är en åkomma där du har återkommande panikattacker och en rädsla för att dessa ska återkomma.
Kan jag bli av med ångest på egen hand?
Ja, genom att ändra dagliga vanor som sömn, kost och fysisk aktivitet kan du minska ångest.
Vad kostar behandling av ångest?
Behandling av ångest varierar mellan 1250 och 1300 kr.
Vilka är symptomen på en panikattack?
Symptom på en panikattack inkluderar yrsel, snabb puls, svettningar och känslan att tappa kontrollen.
Vad är social ångest?
Social ångest innebär en stark rädsla för negativ uppmärksamhet eller bedömning i sociala sammanhang.
Vilka fysiska symptom kan ångest ge?
Ångest kan ge symptom som hjärtklappning, yrsel, tryck över bröstet och svettningar.
Hur påverkar KBT behandlingen av ångest?
KBT hjälper genom att förändra negativa tankemönster och beteenden som vidmakthåller ångest.
Vad innebär hälsoångest?
Hälsoångest innebär en överdriven rädsla för att vara eller bli sjuk, ofta baserat på feltolkning av kroppsliga signaler.
När bör jag söka vård för min ångest?
Sök vård om din ångest påverkar ditt dagliga liv eller om du använder skadliga sätt för att hantera den.
Vad är PTSD?
PTSD är ett ångesttillstånd som utvecklas efter traumatiska händelser och inkluderar återupplevande av traumat.
Vad utmärker en specifik fobi?
En specifik fobi är en stark rädsla för ett specifikt föremål eller situation, som påverkar personens dagliga liv.