Svensk Provtagning Borås

karta knapp bakgrund

Allégatan 39, Borås

Öppet i morgon från 08:00

Svensk Provtagning Borås

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Få en snabb överblick över din hälsa och boka Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Borås!

Det här visar proverna i en Hälsokontroll Bas

Hälsokontroll Bas ger dig en grundläggande bild av hur det står till i kroppen. Hälsokontrollen fokuserar på 8 st viktiga områden för din hälsa:

 1. Blodstatus - kontrollerar om du lider av blodbrist, vilket kan ge svar på om du ofta känner dig trött, yr eller andfådd. Det ger också en indikation på immunförsvarets funktion.
 2. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på någon eller några vitaminer eller mineraler.
 3. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar, och ger en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar. 
 4. Hjärta/kärl - undersöker blodnivån av fett och lipoproteiner, vilket ger en indikation på om du eventuellt löper större risk för  att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
 5. Inflammation - för att se om du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen mäter man SR- och CRP-värden.
 6. Njurfunktion - visar på om du eventuellt har en sämre njurfunktion. Vanliga tecken på en försämrad funktion är svullnad, illamående, högt blodtryck, eller trötthet.
 7. Leverfunktion - kontrollerar din leverfunktion, för att se om levern fungerar som den ska.
 8. Blodsocker - mäter nivån på ditt blodsocker. Regelbunden mätning av blodsockernivån kan i ett tidigt skede visa på om du är på väg att utveckla typ 2 diabetes.

En legitimerad specialistläkare kommenterar dina provsvar i Hälsokontroll Bas

Till att börja med får du svara på en webbenkät, så att vi ska gå en grundläggande uppfattning av din hälsa. Därefter får du lämna dina prover på Svensk Provtagning Borås på Allégatan 39. Det kan ta några dagar innan dina resultat syns i din digitala journal. Du får även en expertkommentar på dina provsvar från en legitimerad specialistläkare, vilket förklarar vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Läkaren ger dig även förslag på hur du kan förbättra dina värden ifall det skulle behövas. 

Att tänka på innan testet 

Innan du genomför din provtagning finns det några saker du behöver tänka på. När du kommer till provtagningsenheten på Allégatan 39 behöver du ha med dig giltig legitimation och vi rekommenderar att du tar provet innan kl 10. Provet ska tas på fastande mage. Det innebär att du inte får äta något 10-12 timmar innan provtagningen (vatten och kaffe/te utan tillsatt socker och mjölk går bra). 

Dagen innan provtagningen bör du undvika:

 • Träning
 • Fet mat och alkohol
 • Järnmedicin
 • Levaxin
 • Medicinering med NSAID-preparat

Provtagningen bör inte genomföras vid pågående eller nyss avslutad antibiotikabehandling.

Beställ Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Borås, och få en bättre bild av din allmänna hälsa!

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Borås!

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Borås. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra.

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Allégatan 39  i Borås. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

Ett urval av alla de hälsokontroller vi erbjuder

Beroende på vad du vill testa, kan du hitta många olika hälsokontroller hos oss på Svensk Provtagning Borås. Läs mer om dessa hälsokontroller under fliken “Behandlingar”:

 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll stor
 • Häsokontroll bas
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Borås?

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Så här gör du en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Borås

 1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.
 2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Borås ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.
 3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Borås finns på Allégatan 39 och drivs av Allékliniken Sleipner vårdcentral, Unilabs.
 4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.
 5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Nyfiken på hur du mår på insidan? Hitta din hälsokontroll redan idag hos Svensk Provtagning Borås!

Informationen uppdaterades 09:38 - 28 feb, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Tisdag - Fredag:08:00 - 09:30
Loading map

Relaterade kategorier