Svensk Provtagning Tumba

karta knapp bakgrund

Samaritvägen 4, Tumba

Öppet idag från 07:45

Svensk Provtagning Tumba

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild av hur kroppen mår kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Tumba.

Det här kan Hälsokontroll Stor visa

Vid en Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i din kropp för att visa om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontroll Stor är vår mest omfattande kontroll och tittar på:

 1. Blodstatus - kontrollerar om du lider av blodbrist, och ger en bild av hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker dina vita blodkroppar, så att vi kan få en indikation på ditt immunförsvars status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - analyserar nivån av testosteron och PSA i blodet, så att vi i ett tidigt skede kan upptäcka tecken på prostatacancer. Detta analyseras endast på män.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns har en viktig uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar normalt kan det ge upphov till flertalet symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan visa på om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet. På så sätt kan att vi se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av en hjärt-kärlsjukdom längre fram.
 7. Inflammation - kontrollerar om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Förhöjda värden tyder på att du har en tillfällig infektion eller inflammation i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Symtom på att njurarna inte fungerar normalt är svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar funktionen av din lever. Levern har en viktigt uppgift att filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar dina nivåer av socker i blodet. På så sätt kan man se tecken på om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

Dina provsvar kommenteras av en legitimerad specialistläkare

När vi analyserat klart dina prover kommer du få svar i din digitala journal. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar att få svar. Du kommer även få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Läkarkommentaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och kan ge råd på vad du själv kan göra för att förbättra dina värden på olika sätt.

Att ha i åtanke innan du lämnar blodprov på Samaritvägen 4

Gör detta:

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Samaritvägen 4.
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00.
 • Fasta innan du lämnar blodprovet, det vill säga ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går dock bra att dricka vatten, svart kaffe och te utan tillsatser av socker eller mjölk.

Gör inte detta:

 • Träna innan provtagningen.
 • Ät fet mat och drick alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta järnmedicin dagen innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat.
 • tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Tumba, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Tumba!

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Tumba. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra.

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Samaritvägen 4 i Tumba. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Covid-19 Antikroppstest
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Tumba

Ett blodprov är ett väldigt enkelt sätt att snabbt få en indikation på hur dina värden ser ut och om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. Många av oss har avvikande värden utan att veta om det, så genom en hälsokontroll kan du få behandling i ett tidigt skede, om det till exempel visar sig att du till riskerar hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Utifrån dina provsvar kan du också justera din kost och dina levnadsvanor till det bättre, så att du har förutsättningar att må riktigt bra, riktigt länge!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Tumba

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Tumba hittar du på Samaritvägen 4 och drivs av Unilabs Tumba närlaboratorium, Unilabs Laboratoriemedicin.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Tumba!

Informationen uppdaterades 11:11 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:45 - 15:30
Fredag:07:45 - 13:30
Loading map

Relaterade kategorier