Svensk Provtagning Örebro Markgatan

karta knapp bakgrund

Markgatan 3, Örebro

Öppet måndag från 07:30

Svensk Provtagning Örebro Markgatan

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Om du vill göra en grundläggande hälsokontroll och få en bra överblick av hur din kropp mår, kan du boka Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Örebro Markgatan.

Vad ingår i Hälsokontroll Bas?

Hälsokontroll Bas den mest grundläggande allmänna hälsokontrollen, och hjälper dig att få en bra överblick av din hälsa. Vi tittar på 8 st områden i hälsokontrollen, som alla är viktiga för din hälsa:

 1. Blodstatus - kan visa på om du lider av blodbrist, vilket kan ge symtom som andfåddhet, yrsel eller trötthet. Blodstatus kan också ge en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. Vitaminer/mineraler - kontrollerar om du har brist på någon eller några vitaminer eller mineraler. För att kroppen ska fungera är det viktigt att du får i dig lagom mängder av vitaminer och mineraler.
 3. B-celler - kan visa på immunförsvarets status och funktion, genom att analysera dina vita blodkroppar.
 4. Hjärta/kärl - ger en indikation på om du eventuellt löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar, genom att kontrollera nivåer av fett och lipoproteiner i blodet.
 5. Inflammation - kontrollerar om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp, genom att mäta SR- och CRP-värdena i blodet.
 6. Njurfunktion - analyserar om du visar tecken på sämre njurfunktion. Det kan ge symtom som illamående, trötthet, högt blodtryck, eller svullnad.
 7. Leverfunktion - analyserar din leverfunktion, för att se om levern fungerar som den ska. Levern har bland annat en viktig uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen.
 8. Blodsocker - mäter nivån på ditt blodsocker. Att regelbundet mäta blodsockernivån hjälper att tidigt se tecken på ifall du är på väg att utveckla typ 2 diabetes.

Din hälsokontroll kommenteras av en legitimerad specialistläkare

Inledningsvis får du svara på en webbenkät som kommer att ligga till grund för uppfattningen om din hälsa. Därefter lämnar du dina prover på Svensk Provtagning Örebro Markgatan, på Markgatan 3. Det kan dröja några dagar innan du får dina resultat i din digitala journal. Utöver dina provsvar får du en expertkommentar från en legitimerad specialistläkare, som ger en större förklaring till vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Läkaren ger dig även förslag på hur du kan förbättra dina värden ifall det skulle behövas. 

Innan du lämnar blodprover för hälsokontroll Bas

Allmänt

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Markgatan 3.
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00.
 • Undvik att träna innan provtagningen.

Fasta innan 

 • Ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och att dricka alkohol dagen innan.

Medicinering:

Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen. Du kan inte lämna prover om du:

 • tar medicin med NSAID-preparat
 • tar Levaxin
 • tar medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Få en bra bild över din hälsa och gör en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Örebro Markgatan!

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Örebro Markgatan! 

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Örebro Markgatan. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra. 

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Markgatan 3 i Örebro. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

Vårt utbud av hälsokontroller 

Vi på Svensk Provtagning Örebro Markgatan erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Örebro Markgatan? 

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Örebro Markgatan

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Örebro Markgatan hittar du på Markgatan 3 och vi samarbetar med Labbkliniken, Synlab.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Örebro Markgatan!

Informationen uppdaterades 09:00 - 6 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:30 - 16:00
Fredag:07:30 - 15:30
Loading map

Relaterade kategorier