1/3

Svensk Provtagning Hudiksvall

karta knapp bakgrund

Malmvägen 2, Hudiksvall

Svensk Provtagning Hudiksvall

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Önskar du att få reda på hur din kropp mår? Då kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Hudiksvall på Malnvägen 2!

Det här visar Hälsokontroll Stor

Vid Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i kroppen, som påverkar hur du mår och om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontrollen är mer omfattande än vår mest grundläggande kontroll (Hälsokontroll Bas), och tittar på:

 1. Blodstatus -kan visa om du lider av blodbrist, och ger en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker de vita blodkropparna, för att få en bild av immunförsvarets status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - detta analyseras enbart hos män och visar nivån av testosteron och PSA i blodet, för att tidigt kunna upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar som den ska kan det ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan undersöka om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - kan kontrollera om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Det kan visa på om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp.
 8. Njurfunktion - kan analysera njurarnas funktion. Om du har symtom som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet kan det vara tecken på att njurarna inte fungerar som de ska.
 9. Leverfunktion - kontrollerar hur din lever fungerar. Levern är ett viktigt organ i kroppen som bland annat filtrerar det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar nivån av socker i blodet. Detta kan visa på om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av våra legitimerade specialistläkare kommenterar din hälsokontroll

När vi analyserat klart dina prover kommer du att få svar i din digitala journal, och dessutom få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar från det att du lämnade prov på Malnvägen 2 tills det att du får svar. Kommentaren från läkaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och vad du eventuellt kan göra själv för att förbättra dina värden på olika sätt.

Innan du lämnar blodprover för Hälsokontroll Stor 

Allmänt

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Malnvägen 2. 
 • Vi rekommenderar att ta provet innan klockan 10:00. 
 • Undvik att träna innan provtagningen.

Fasta innan 

 • Ät inget 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och att dricka alkohol dagen innan.

Medicinering:

Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen. Du kan inte lämna prover om du:

 • tar medicin med NSAID-preparat 
 • tar Levaxin
 • tar medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen. 
 • har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Hudiksvall, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Hudiksvall! 

Svensk Provtagning Hudiksvall är en digital hälsotjänst. Hos oss kan du boka skräddarsydda hälsokontroller för att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden och se om det är något i din livsstil du borde förändra. 

Att göra sin hälsokontroll online är ett bra och smidigt alternativ. Allt du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Malmvägen 2 i Hudiksvall. Bokningen gör du på nätet och dina provsvar och all hälsodata samlas i en digital journal tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. 

Vilka hälsokontroller erbjuder vi? 

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Hälsokontroll Bas
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll kost
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk
 • Prostatatest

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Varför ska jag göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Hudiksvall? 

Många har avvikande värden utan att vara medvetna om det. Ett blodprov är ett enkelt och smidigt sätt att få en indikation på hur dina värden ser ut och om du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, exempelvis hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Tidig upptäckt av dessa indikatorer gör att du kan få behandling i ett tidigt skede och motverka framtida hälsoproblem. Om du kombinerar din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor har du bra förutsättningar för att må riktigt bra, riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till? 

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Hudiksvall ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Hudiksvall finns på Malmvägen 2 och drivs av Valmea Vård, SYNLAB Medilab Partner.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Hudiksvall!

Informationen uppdaterades 11:53 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Loading map

Relaterade kategorier