null
1/3

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

karta knapp bakgrund

Bryggaregatan 11, Karlstad

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Få en snabb överblick över din hälsa och boka Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan!

Det här visar proverna i en Hälsokontroll Bas

Hälsokontroll Bas ger dig en grundläggande bild av hur det står till i kroppen. Hälsokontrollen fokuserar på 8 st viktiga områden för din hälsa:

 1. Blodstatus - kontrollerar om du lider av blodbrist, vilket kan ge svar på om du ofta känner dig trött, yr eller andfådd. Det ger också en indikation på immunförsvarets funktion.
 2. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på någon eller några vitaminer eller mineraler.
 3. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar, och ger en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 4. Hjärta/kärl - undersöker blodnivån av fett och lipoproteiner, vilket ger en indikation på om du eventuellt löper större risk för  att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
 5. Inflammation - för att se om du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen mäter man SR- och CRP-värden.
 6. Njurfunktion - visar på om du eventuellt har en sämre njurfunktion. Vanliga tecken på en försämrad funktion är svullnad, illamående, högt blodtryck, eller trötthet.
 7. Leverfunktion - kontrollerar din leverfunktion, för att se om levern fungerar som den ska.
 8. Blodsocker - mäter nivån på ditt blodsocker. Regelbunden mätning av blodsockernivån kan i ett tidigt skede visa på om du är på väg att utveckla typ 2 diabetes.

En legitimerad specialistläkare kommenterar dina provsvar i Hälsokontroll Bas

Till att börja med får du svara på en webbenkät, så att vi ska gå en grundläggande uppfattning av din hälsa. Därefter får du lämna dina prover på Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan, på Bryggaregatan 11. Det kan ta några dagar innan dina resultat syns i din digitala journal. Du får även en expertkommentar på dina provsvar från en legitimerad specialistläkare, vilket förklarar vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Läkaren ger dig även förslag på hur du kan förbättra dina värden ifall det skulle behövas. 

Att tänka på innan man lämnar prov för Hälsokontroll Bas

Glöm inte att ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Bryggaregatan 11. Vi ser helst att du tar provet innan klockan 10:00. Undvik dessutom att träna innan provtagningen, eftersom det kan påverka analysen. Ha även detta i åtanke:

 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk, går bra.
 • Undvik att äta fet mat och dricka alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat (det vill säga antiinflammatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol).
 • tar Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har eller nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan, och få en bättre bild av din allmänna hälsa!

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan!

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan är en digital hälsotjänst. Hos oss kan du boka skräddarsydda hälsokontroller för att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden och se om det är något i din livsstil du borde förändra.

Att göra sin hälsokontroll online är ett bra och smidigt alternativ. Allt du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Bryggaregatan 11 i Karlstad. Bokningen gör du på nätet och dina provsvar och all hälsodata samlas i en digital journal tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vårt utbud av hälsokontroller

Vi på Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll kost

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför ska du boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

Genom blodprov kan man tidigt se tecken på avvikande värden som kan göra att du ligger i riskzonen för sjukdomar som hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. När sådana indikatorer upptäcks i ett tidigt stadium finns det större möjligheter till behandling som i sin tur gör att du kan undvika problem med hälsan senare i livet. För dig som vill få ett långt och friskt liv är hälsokontroller kombinerat med bra kost och hälsosamma vanor ett bra sätt att kunna må bra riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till?

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan finns på Bryggaregatan 11 och drivs av Encia Karlstad Hälsomottagning, SYNLAB Medilab Partner.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan!

Informationen uppdaterades 09:22 - 6 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Loading map

Relaterade kategorier