null
1/3

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

karta knapp bakgrund

Bryggaregatan 11, Karlstad

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild över hur din kropp mår, så erbjuder vi på Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan dig en omfattande hälsokontroll. Välkommen att boka Hälsokontroll Stor!

Det här ingår i Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor är en omfattande kontroll som kan undersöka 10 st områden i din kropp som alla påverkar ditt mående och kan visa på om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. De områden som undersöks är följande: 

 1. Blodstatus - testar om du lider av eventuell blodbrist. Det kan även ge en indikation på ditt immunförsvars funktion.
 2. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar och ger en indikation på immunförsvarets funktion.
 3. Prostata/testosteron - denna analys görs endast på män och mäter testosteron och PSA-nivån i blodet. På så sätt kan man upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - undersöker sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och en rubbning i sköldkörteln kan ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på några mineraler eller vitaminer.
 6. Hjärta/kärl - kontrollerar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns risk att du kommer att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - testar om du har förhöjda SR- och CRP-värden, vilket kan vara ett tecken på att du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Om dina njurar inte fungerar som de ska kan du få besvär som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar leverfunktionen. Levern är ett av kroppens största inre organ och har som uppgift att bland annat filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - mäter din blodsockernivå, så att du i tid kan se om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av vår legitimerade specialistläkare kommenterar din allmänna hälsokontroll

När du lämnat dina blodprov på Bryggaregatan 11 analyseras de och kommenteras sedan av en legitimerad specialistläkare. Den fullständiga analysen tar cirka 5-7 dagar. I din digitala journal kan du sedan hitta provsvaren, och ta del av läkarens kommentar. Kommentaren ger dig en bättre förståelse för vad dina provsvar betyder och vad du själv kan göra för att förbättra dina värden.

Att tänka på innan man lämnar prov för Hälsokontroll Stor

Ta med dig giltig legitimation till provtagningsenheten på Bryggaregatan 11. Vi rekommenderar att man helst tar provet innan klockan 10:00. Dessutom kan det vara bra att undvika träning innan provtagningen, eftersom det kan påverka analysen. Några andra saker som är bra att ha i åtanke:

 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och dricka alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen.
 • Om du medicineras med NSAID-preparat (det vill säga antiinflammatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol), så kan inte en analys göras.
 • Om du tar Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln, tänk på att inte ta dem timmarna innan provtagningen.
 • Har du en pågående antibiotikabehandling eller infektion, eller om någon av dem alldeles nyss avslutats, bör du inte göra en provtagning.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan och få en bra bild över din hälsa!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan!

Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan är en digital hälsotjänst. Hos oss kan du boka skräddarsydda hälsokontroller för att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden och se om det är något i din livsstil du borde förändra.

Att göra sin hälsokontroll online är ett bra och smidigt alternativ. Allt du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Bryggaregatan 11 i Karlstad. Bokningen gör du på nätet och dina provsvar och all hälsodata samlas i en digital journal tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vårt utbud av hälsokontroller

Vi på Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll kost

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför ska du boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan

Genom blodprov kan man tidigt se tecken på avvikande värden som kan göra att du ligger i riskzonen för sjukdomar som hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. När sådana indikatorer upptäcks i ett tidigt stadium finns det större möjligheter till behandling som i sin tur gör att du kan undvika problem med hälsan senare i livet. För dig som vill få ett långt och friskt liv är hälsokontroller kombinerat med bra kost och hälsosamma vanor ett bra sätt att kunna må bra riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till?

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan finns på Bryggaregatan 11 och drivs av Encia Karlstad Hälsomottagning, SYNLAB Medilab Partner.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Karlstad Bryggaregatan!

Informationen uppdaterades 09:22 - 6 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Loading map

Relaterade kategorier