Covid-19 (corona) är en infektionssjukdom som orsakas av viruset SARS-CoV-2. De flesta upplever milda till måttliga symptom.
Vill du hitta en mottagning som kan hjälpa dig med Coronaviruset (covid-19)?
I många fall påminner coronaviruset om influensa eller förkylning. Oftast får man ett eller flera av dessa symtom:
feber
hosta
snuva
nästäppa
halsont
huvudvärk
värk i muskler och leder
feber
torrhosta
andningsbesvär.
113 13 – Detta är det nationella informationsnumret för stora olyckor och kriser. Behöver du svar på allmänna frågor kring coronaviruset kan du ringa hit, om du inte hittar informationen du söker på webben.
1177 – Behöver du få sjukvårdsrådgivning ska du ringa till 1177. De kan hjälpa dig att bedöma dina symtom och hänvisa dig rätt om du behöver söka vård.
Sök efter vårdgivare som kan hjälpa dig med Coronaviruset (covid-19) på några av våra populära platser.
Vården.se strävar alltid efter att visa upp korrekt information i våra guider. Den här guiden har inte granskats av legitimerad vårdpersonal ännu. Faktan har däremot tagits från noga utvalda källor som presenteras nedan.
Är du legitimerad vårdpersonal och önskar faktagranska denna guide åt Vården.se? Fyll i dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss till dig!