karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
7
Specialistområden
Andra funktioner
0

Vårdcentral i Göteborg

På vården.se kan du jämföra 133 Vårdcentraler i Göteborg. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
211 mottagningar i närheten av Göteborg
Carlanderska
(7)
Öppet måndag från 06:30
primary care
(1)
Öppet lördag från 08:00

Vad har vårdcentraler i Göteborg för snittbetyg?

I Göteborg ligger snittbetyget för vårdcentraler på 3.65, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din vårdcentral? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och vårdcentraler i Göteborg.

Vilken vårdcentral är bäst i Göteborg?

Att välja vilken vårdcentral i Göteborg du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra vårdcentraler baserat på vad deras patienter faktiskt tycker. Vi utgår ifrån betyg som patienterna själva satt och Nationella patientenkäten.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De vårdcentraler med bästa snittbetyg i Göteborg på Vården.se är:

Så tycker patienter om vårdcentraler i Göteborg

 • Mycket nöjd sedan åtta år.

  – Linda N. Capio Vårdcentral Axess

 • FANTASTISK VÅRDCENTRAL trots att man får ny läkare c:a 1 gång om året! ALLA Läkare har varit mkt bra o över förväntan, PÅLITLIGA och fantastiska på alla sätt trots att de förmodl har väldigt många patienter att sköta om! Verksamhets Chefen är underbar och mkt hjälpsam på alla sätt! Fantastisk och oerhört empatisk och vänlig! Jag litar till 100% på denna Vårdcentr som varit min sedan 12-13 år sedan! Lokalerna är vackra o stora vilkt uppskattas va gällr smittskydd covid! Capio Axess Haga Gbg är den bästa VC jag haft, o jag har haft många! Stolt glad patient t Capio Axess Haga Göteborg!

  – Birgitta L. Capio Vårdcentral Axess

 • Bra professionell service och snabb. Fick min PSA svar inom 24 timmar. Härligt rekommenderar. /ulf

  – Ulf S. Omtanken Vårdcentral och BVC - Landala

 • Toppenställe

  – Göran P. Vårdcentralen Carlanderska, Centrum

 • Jag är jättenöjd med Opaltorgets VC, jag har alltid fått träffa läkare inom väldigt rimlig tid, som tar sig tiden att lyssna, vänligt bemötande från alla i personalen, och bra framkomlighet via telefon eller mejl via hemsidan.

  – Maria J. Närhälsan Opaltorget vårdcentral, Västra Frölunda

Vilka vårdcentraler i Göteborg har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa vårdcentraler:

Vårdcentralen är dit du i första hand ska vända dig om du blivit sjuk eller upplever symtom som inte är akuta. Det finns över 1500 vårdcentraler i Sverige idag och du har rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill. Vanliga besvär som du kan få hjälp med på vårdcentralen är till exempel

 • högt blodtryck
 • astma
 • allergi
 • infektioner
 • nedstämdhet
 • ångest
 • hudproblem.

Vilka jobbar på vårdcentralen?

På vårdcentralen jobbar läkare som är specialiserade inom allmänmedicin. För det mesta får du träffa en läkare när du kommer till vårdcentralen, men beroende på vad du har för besvär kan du ibland få hjälp av en sjuksköterska eller distriktssköterska. På många vårdcentraler jobbar också fysioterapeuter, arbetsterapeuteter, kuratorer och psykologer.

Du kan lista dig på en vårdcentral

Om du vill kan du välja en vårdcentral där du får din huvudsakliga vård. Det kallas för att lista sig. När du listar dig registreras du på den vårdcentral som du valt och får ofta en specifik läkare som du träffar varje gång du går dit. Det brukar kallas för att du har en husläkare.

Du kan när som helst byta vårdcentral om du inte är nöjd. Det gör du helt enkelt genom att lista dig på den vårdcentral som du vill byta till.

Vad kostar det att gå till vårdcentralen?

Hur mycket det kostar att besöka vårdcentralen varierar mellan olika regioner. Det kan också bero på hur gammal du är och vilket typ av besök du gör. Det finns en gräns för hur mycket du behöver betala för vården per år, så om du behöver mycket vård kan du få ett frikort. Det talar om att du inte behöver betala för din vård i ett år från det att du fått kortet.

Så gör du för att kontakta din vårdcentral

Det kan variera mellan olika vårdcentraler hur du enklast kommer i kontakt med dem. Ofta finns det möjlighet att både boka tid och lista sig online. På vissa vårdcentraler går det endast att boka tid via telefon. Du hittar kontaktuppgifter till respektive vårdcentral i listan ovan.