I Göteborg ligger snittbetyget för psykiatriker på 3.28, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din psykiatriker? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och psykiatriker i Göteborg. 36
Att välja vilken psykiatriker i Göteborg du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra psykiatriker baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.
De psykiatriker med bästa snittbetyg i Göteborg på Vården.se är:
Förtroendeingivande läkare och kände mig väl omhändertagen och tagen på allvar. De utredde det de kunde och jag fick en genomgång av resultaten. Mycket nöjd med besöken på kliniken. Tacksam att dr Stig tog emot mig.
– Ulla L., SDS-kliniken
Vänlig och serviceminded personal.
– Björn O., SDS-kliniken
Kunnig omtänksam mänsklig. Helt enkelt bäst.
– Karin S., Bengt Juul Psykiatrimottagning, Göteborg
Bäst.
– Anders F., Bengt Juul Psykiatrimottagning, Göteborg
Proffs!!
– Jesper E., SDS-kliniken
Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa psykiatriker:
En psykiatriker, eller psykiater, är en läkare som specialiserat sig inom området psykiatri. Psykiatriker har genomgått medicinsk utbildning och har sedan valt att specialisera sig inom psykiatri för att kunna arbeta med diagnos, behandling och vård av patienter med olika psykiska sjukdomar och störningar. Du kan träffa en psykiatriker på psykiatrin via remiss, eller en privat psykiatriker. Vissa mottagningar erbjuder dig även att träffa en psykiatriker online.
En psykiatriker har som huvuduppgift att bedöma, diagnostisera och behandla psykiska sjukdomar och störningar. De kan använda sig av olika metoder, som medicinering, psykoterapi och andra behandlingar för att hjälpa sina patienter att förbättra sin psykiska hälsa.
Skillnaden mellan en psykolog och en psykiatriker ligger i utbildning och befogenheter. En psykolog har en akademisk utbildning inom psykologi och kan arbeta med diagnostisering samt utföra psykoterapi och rådgivning. En psykiatriker är en läkare med en bredare medicinsk utbildning som kan diagnostisera psykiska sjukdomar och förskriva medicin som en del av behandlingen. Psykologer kan inte skriva ut medicin, utan samarbetar ofta med psykiatriker när medicinsk behandling behövs.