1/3

Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen

karta knapp bakgrund

Skiljevägen 42, Umeå

Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild över hur din kropp mår, så erbjuder vi på Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen dig en omfattande hälsokontroll. Välkommen att boka Hälsokontroll Stor!

Det här ingår i Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor är en omfattande kontroll som kan undersöka 10 st områden i din kropp som alla påverkar ditt mående och kan visa på om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. De områden som undersöks är följande: 

 1. Blodstatus - testar om du lider av eventuell blodbrist. Det kan även ge en indikation på ditt immunförsvars funktion.
 2. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar och ger en indikation på immunförsvarets funktion.
 3. Prostata/testosteron - denna analys görs endast på män och mäter testosteron och PSA-nivån i blodet. På så sätt kan man upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - undersöker sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och en rubbning i sköldkörteln kan ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på några mineraler eller vitaminer.
 6. Hjärta/kärl - kontrollerar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns risk att du kommer att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - testar om du har förhöjda SR- och CRP-värden, vilket kan vara ett tecken på att du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Om dina njurar inte fungerar som de ska kan du få besvär som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar leverfunktionen. Levern är ett av kroppens största inre organ och har som uppgift att bland annat filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - mäter din blodsockernivå, så att du i tid kan se om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av vår legitimerade specialistläkare kommenterar din allmänna hälsokontroll

När du lämnat dina blodprov på Skiljevägen 42 analyseras de och kommenteras sedan av en legitimerad specialistläkare. Den fullständiga analysen tar cirka 5-7 dagar. I din digitala journal kan du sedan hitta provsvaren, och ta del av läkarens kommentar. Kommentaren ger dig en bättre förståelse för vad dina provsvar betyder och vad du själv kan göra för att förbättra dina värden.

Att tänka på innan testet 

Innan du genomför din provtagning finns det några saker du behöver tänka på. När du kommer till provtagningsenheten behöver du ha med dig giltig legitimation och vi rekommenderar att du tar provet innan kl 10. Provet ska tas på fastande mage. Det innebär att du inte får äta något 10-12 timmar innan provtagningen (vatten och kaffe/te utan tillsatt socker och mjölk går bra). 

Dagen innan provtagningen bör du undvika:

 • Träning
 • Fet mat och alkohol
 • Järnmedicin
 • Levaxin
 • Medicinering med NSAID-preparat

Provtagningen bör inte genomföras vid pågående eller nyss avslutad antibiotikabehandling.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen och få en bra bild över din hälsa!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen!

Hos oss på Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen kan du boka skräddarsydda hälsokontroller digitalt. Vi hjälper dig med att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden, och om det finns något i din livsstil som du behöver förändra.

Det är smidigt att göra sin hälsokontroll online! Allt sker digitalt, så när du har bokat din hälsokontroll behöver du bara lämna ditt blodprov på vårt provtagningsställe på Skiljevägen 42 i Umeå. När proverna har analyserats får du dina svar och all hälsodata i en digital journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Covid-19 Antikroppstest
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll kost
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen?

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Så här går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen finns på Skiljevägen 42 och drivs av Norrländsk Sjukvård, Synlab.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Boka din hälsoundersökning hos oss på Svensk Provtagning Umeå Skiljevägen, redan idag!

Informationen uppdaterades 12:00 - 28 feb, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Loading map

Relaterade kategorier