Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen

karta knapp bakgrund

Lasarettsvägen 1, Gävle

Öppet idag från 07:30

Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Om du vill göra en grundläggande hälsokontroll och få en bra överblick av hur din kropp mår, kan du boka Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen.

Vad ingår i Hälsokontroll Bas?

Hälsokontroll Bas den mest grundläggande allmänna hälsokontrollen, och hjälper dig att få en bra överblick av din hälsa. Vi tittar på 8 st områden i hälsokontrollen, som alla är viktiga för din hälsa:

 1. Blodstatus - kan visa på om du lider av blodbrist, vilket kan ge symtom som andfåddhet, yrsel eller trötthet. Blodstatuset kan också ge en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. Vitaminer/mineraler - kontrollerar om du har brist på någon eller några vitaminer eller mineraler. För att kroppen ska fungera är det viktigt att du får i dig lagom mängder av vitaminer och mineraler.
 3. B-celler - kan visa på immunförsvarets status och funktion, genom att analysera dina vita blodkroppar.
 4. Hjärta/kärl - ger en indikation på om du eventuellt löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar, genom att kontrollera nivåer av fett och lipoproteiner i blodet.
 5. Inflammation - kontrollerar om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp, genom att mäta SR- och CRP-värdena i blodet.
 6. Njurfunktion - analyserar om du visar tecken på sämre njurfunktion. Det kan ge symtom som illamående, trötthet, högt blodtryck, eller svullnad.
 7. Leverfunktion - analyserar din leverfunktion, för att se om levern fungerar som den ska. Levern har bland annat en viktig uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen.
 8. Blodsocker - mäter nivån på ditt blodsocker. Att regelbundet mäta blodsockernivån hjälper att tidigt se tecken på ifall du är på väg att utveckla typ 2 diabetes.

Din hälsokontroll kommenteras av en legitimerad specialistläkare

Inledningsvis får du svara på en webbenkät som kommer att ligga till grund för uppfattningen om din hälsa. Därefter lämnar du dina prover på Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen på Gävle sjukhus. Det kan dröja några dagar innan du får dina resultat i din digitala journal. Utöver dina provsvar får du en expertkommentar från en legitimerad specialistläkare, som ger en större förklaring till vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Läkaren ger dig även förslag på hur du kan förbättra dina värden ifall det skulle behövas. 

Att tänka på innan man lämnar prov för Hälsokontroll Bas 

Ta med dig giltig legitimation till provtagningsenheten på Gävle sjukhus. Vi rekommenderar att man helst tar provet innan klockan 10:00. Dessutom kan det vara bra att undvika träning innan provtagningen, eftersom det kan påverka analysen. Några andra saker som är bra att ha i åtanke:

 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och dricka alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen.
 • Om du medicineras med NSAID-preparat (det vill säga antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol), så kan inte en analys göras.
 • Om du tar Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln, tänk på att inte ta dem timmarna innan provtagningen.
 • Har du en pågående antibiotikabehandling eller infektion, eller om någon av dem alldeles nyss avslutats, bör du inte göra en provtagning.

Få en bra bild över din hälsa och gör en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen!

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen!

Svensk Provtagning är en digital hälsotjänst. Hos oss kan du boka skräddarsydda hälsokontroller för att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden och se om det är något i din livsstil du borde förändra.

Att göra sin hälsokontroll online är ett bra och smidigt alternativ. Allt du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Lasarettsvägen 1 i Gävle. Bokningen gör du på nätet och dina provsvar och all hälsodata samlas i en digital journal tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vårt utbud av hälsokontroller

Vi på Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Allmän hälsokontroll
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför ska du boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen

Genom blodprov kan man tidigt se tecken på avvikande värden som kan göra att du ligger i riskzonen för sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom eller diabetes. När sådana indikatorer upptäcks i ett tidigt stadium finns det större möjligheter till behandling som i sin tur gör att du kan undvika problem med hälsan senare i livet. För dig som vill få ett långt och friskt liv är hälsokontroller kombinerat med bra kost och hälsosamma vanor ett bra sätt att kunna må bra riktigt länge!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen hittar du på Lasarettsvägen 1 och vi samarbetar med Gävle sjukhus, Region Gävleborg
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Gävle Lasarettsvägen!

Informationen uppdaterades 12:02 - 28 feb, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag:07:30 - 12:30
Tisdag:07:30 - 15:45
Onsdag - Fredag:07:30 - 12:30
Loading map

Relaterade kategorier